Snabb plommonchutney – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett toppengott recept på snabb plommonchutney!

Ett recept på plommonchutney där vi gör det enkelt för oss genom att bara använda plommon tillsammans med socker och kryddor för att göra chutneyn. Detta gör själva tillagningen mycket snabbare, utan att tumma på smaken eller konsistensen!

Denna snabba plommonchutney (25 minuter) är mångsidig och kan användas på många olika sätt i ditt kök. Den är ett utmärkt komplement till ostbrickan och kan lyfta smaken på allt från milda till starka ostar. Chutneyn är också perfekt som ett tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk. Du kan även använda den som en smakrik topping på kex eller bröd. Den är också utmärkt att servera tillsammans med indiska rätter som curry och samosas för att lägga till en extra dimension av smak.

Det bästa med detta recept är att det är enkelt att göra. Du behöver inte vara en erfaren kock för att skapa denna läckra chutney. Bara följ stegen noggrant och se till att röra om då och då för att undvika att chutneyn fastnar i kastrullen. När du har uppnått den önskade konsistensen är det dags att njuta av din hemlagade plommonchutney.

Förvara den färdiga snabba plommonchutneyn i en ren och steriliserad burk med lufttätt lock. Det är viktigt att se till att burken är ordentligt rengjord och steriliserad för att förlänga chutneyns hållbarhet. När chutneyn har svalnat helt, häll den i burken och se till att locket är ordentligt stängt, så håller den i kylen i upp till 4 veckor!

Så där har du det, ett snabbt och enkelt recept på plommonchutney som kommer att imponera på dina smaklökar. Med bara några få ingredienser och några minuters arbete kan du skapa denna läckra chutney som kommer att bli en storfavorit på ditt matbord. Prova det och njut av den fantastiska smaken av plommon i en ny och spännande form. Gör dig redo att bli kreativ i köket och låt denna snabba plommonchutney förgylla dina måltider!

Snabb plommonchutney

Receptet – Så gör du:

Snabb plommonchutney

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Servera denna härliga snabba plommonchutney som ett perfekt komplement till ostar, grillat kött eller som en smakrik topping på kex eller bröd!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

 • 1 kg plommon
 • 2,5 dl strösocker
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk tsk ingefärapulver
 • 1/2 tsk medelstarkt chilipulver
 • 1/8 tsk kanel
 • 1/2 tsk malda kryddnejlikor
 • 2 msk vinäger äppelcidervinäger eller rödvinsvinäger

Instruktioner

 • Ta bort kärnorna ur plommonen och hacka plommonen i små bitar.
 • I en tjockbottnad kastrull, blanda de hackade frukterna med sockret. Låt koka upp på medelvärme och rör om då och då. Låt puttra i cirka 8-10 minuter tills blandningen blir vattnig.
 • Tillsätt salt, chilipulver, ingefärapulver, kanel och kryddnejlikor i blandningen. Koka på låg värme tills blandningen når önskad konsistens (ca 15-25 minuter). Rör ofta för att förhindra att chutneyn fastnar i botten av kastrullen. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
 • När chutneyn har tjocknat, droppa en liten mängd i en skål med kallt vatten. Om den stelnar och inte flyter isär, så är chutneyn klar. Låt annars puttra lite till och testa igen.
 • Tillsätt vinäger, blanda och koka på låg värme i ytterligare 5 minuter. Rör ofta för att förhindra att det bränns.
 • Färdigt! Häll upp i rena, helst steriliserade burkar. Låt svalna helt, stäng burkarna och förvara i kylskåp. Håller i kylen i upp till 3-4 veckor.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Snabb plommonchutney

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar