Katrinplommonpuré – Recept

4.6/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på katrinplommonpuré!

Här är ett gott recept på katrinplommonpuré för barn, bebisar och vuxna. Katrinplommon är torkade plommon och anses av många vara en bra huskur för att lindra förstoppning hos spädbarn, småbarn och barn. Katrinplommon är också rika på fibrer, och låga i natrium vilket gör dem till näringsrik mat för spädbarn.

Detta är en smaskig barnmat som är rik på fiber och järn med behaglig sötma i smaken. När man tänker på katrinplommonpuré så är det oftast av en huvudsaklig anledning: förstoppning!

Katrinplommon är mindre allergisk till sin natur och kan därför inkluderas från barnets kost från 6 månader. Om ett barn inte gillar katrinplommonpuré kan en idé vara att testa med att inkludera den i gröt eller i flingor.

För oss vuxna så är en katrinplommonpuré bland annat ett riktigt gott tillskott i valfri smoothie!

Förvara eventuella rester i kylen i uppemot 3-5 dagar. Testa gärna det här bra receptet nedan på min bästa katrinplommonpuré!

Katrinplommonpuré

Receptet – Så gör du:

Katrinplommonpuré

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett gott recept på katrinplommonpuré för barn, bebisar och vuxna. Katrinplommon är torkade plommon och anses av många vara en bra huskur för att lindra förstoppning hos spädbarn, småbarn och barn. Katrinplommon är också rika på fibrer, samt låga i natrium vilket gör dem till näringsrik mat för spädbarn.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 10 st katrinplommon
  • vatten efter behov

Instruktioner

  • Blötlägg de torkade katrinplommonerna i varmt vatten i 30 minuter eller tills de är tillräckligt mjuka för att mosas.
  • När katrinplommonen är mjuka, gör dem till en puré med hjälp av en mixer och en skvätt vatten. Tillsätt eventuellt mer vatten för att få till en bra konsistens.
  • Njut av katrinplommonpurén!
Måltid Smårätter, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Katrinplommonpuré

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar