Torkade plommon i ugn – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkade plommon i ugn!

Att torka plommonen i ugnen koncentrerar deras smak och näring. Dessutom så ger torkningen sötare och mer intensivt smaksatta plommon, som kan hålla hela året! Perfekt att äta som snacks eller att ha till bakverk och desserter!

Att torka plommon i ugnen är ett roligt, enkelt och praktiskt sätt att njuta av läckra plommon året runt! Har man lite plommon som man vill göra något bra utav så kan jag verkligen rekommendera detta recept.

Plommon som torkats i ugnen är perfekta som mellanmål eller snacks på egen hand, men också för användning i recept! Så om du letar efter ett läckert och hälsosamt sätt att använda plommon, överväg att ge ugnstorkning ett försök!

Testa att tillsätta torkade plommon till din gröt. Blanda dem med nötter, annan torkad frukt som aprikoser och bitar av mörk choklad för ett gott och hälsosamt mellanmål. Man kan också lägga till dem till bakverk!

Allt med att ugnstorka plommon är praktiskt, enkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Torkade plommon i ugn

Receptet – Så gör du:

Torkade plommon i ugn

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Att torka plommonen i ugnen koncentrerar deras smak och näring. Dessutom så ger torkningen sötare och mer intensivt smaksatta plommon, som kan hålla hela året! Perfekt att äta som snacks eller att ha till bakverk och desserter!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • valfri mängd plommon 

Instruktioner

  • Tvätta och skiva plommonen på mitten hela vägen runt kärnan.
  • Ta tag i varje halva av vardera plommon och vrid försiktigt för att separera halvorna. Ta bort och kassera kärnorna.
  • Lägg plommonen direkt på ett kallt ugnsgaller. Eftersom de släpper ut mycket saft under torkningen, så vill man att saften ska droppa på en bricka nedanför. Plommon som får ligga på en plåt kvar i sin egen juice under matlagning kommer att förlänga torkningsprocessen avsevärt.
  • Sätt ugnen på 93°C eller lägsta möjliga inställning på din ugn.
  • Låt plommonen torka i ugnen i 2-6 timmar, beroende på hur torkade du vill ha dem. Se till att kontrollera dem minst varje timme och vända dem med jämna mellanrum så att de torkar jämnt.
  • Ta ut ur ugnen när de känns färdiga och låt svalna! Att lagra dina torkade plommon är lätt att göra, och deras hållbarhet beror på hur saftig eller torkade de är. Ju torrare plommon desto längre håller de. Förvara dem i lufttäta burkar eller fryspåsar i din kyl (eller frys), så håller de allt från sex månader till ett år!
Måltid Efterrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Torka plommon, Torkade plommon i ugn, Ugnstorkade plommon

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar