I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plommonmarmelad med syltsocker!
Detta är ett ljuvligt recept på plommonmarmelad med syltsocker. Enkelt att göra och med härlig smak av plommon, vanilj, och kanel!
Detta recept på plommonmarmelad är ett perfekt sätt att ta vara på egenplockade plommon eller vilka plommon som helst egentligen! Syltsockret hjälper till att göra plommonmarmeladen fyllig som den ska vara, och hjälper även med hållbarheten.
Denna plommonmarmelad är jättegod till bröd, ost, och efterrätter. Det är dessutom en superfin present att ge bort till någon annan som man gillar!
Ett bra tips vid marmelad är att sterilisera burken som marmeladen ska förvaras inuti. Här är vår guide till det!

Receptet – Så gör du:
Plommonmarmelad med syltsocker
Ingredienser
- 500 g plommon
- 3 dl syltsocker
- 2,5 tsk vaniljpulver eller en snittad vaniljstång
- 1 tsk kanel eller en kanelstång
Instruktioner
- Rengör och kärna ur plommonen, och dela sedan upp dem i bitar. Tillsätt alla ingredienser till en kastrull, gärna med tjock undersida, och låt sedan koka upp för att låta puttra i 10 minuter. Rör om då och då, mer och mer ju närmare 10 minuter vi kommer.
- Kontrollera en liten klick marmelad på en tallrik. Om konsistensen är för tjock, tillsätt ungefär en halv deciliter vatten och låt koka upp på nytt. Är konsistensen för lös, låt puttra på samma sätt som tidigare en stund till.
- Ta ut vanilj- och kanelstången ur blandningen. Häll över i rena, gärna sterila burkar. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
- Njut av din plommonmarmelad med syltsocker!