Plommonmarmelad med syltsocker – Recept

4.8/5 baserat på 69 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på plommonmarmelad med syltsocker!

Detta är ett ljuvligt recept på plommonmarmelad med syltsocker. Enkelt att göra och med härlig smak av plommon, vanilj, och kanel!

Detta recept på plommonmarmelad är ett perfekt sätt att ta vara på egenplockade plommon eller vilka plommon som helst egentligen! Syltsockret hjälper till att göra plommonmarmeladen fyllig som den ska vara, och hjälper även med hållbarheten.

Denna plommonmarmelad är jättegod till bröd, ost, och efterrätter. Det är dessutom en superfin present att ge bort till någon annan som man gillar!

Ett bra tips vid marmelad är att sterilisera burken som marmeladen ska förvaras inuti. Här är vår guide till det!

Plommonmarmelad med syltsocker

Receptet – Så gör du:

Plommonmarmelad med syltsocker

4.8/5 baserat på 69 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett ljuvligt recept på plommonmarmelad med syltsocker. Enkelt att göra och med härlig smak av plommon, vanilj, och kanel!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
 

  • 500 g plommon
  • 3 dl syltsocker
  • ½ tsk vaniljpulver eller en snittad vaniljstång
  • 1 tsk kanel eller en kanelstång

Instruktioner

  • Rengör och kärna ur plommonen, och dela sedan upp dem i bitar. Tillsätt alla ingredienser till en kastrull, gärna med tjock undersida, och låt sedan koka upp för att låta puttra i 10 minuter. Rör om då och då, mer och mer ju närmare 10 minuter vi kommer.
  • Kontrollera en liten klick marmelad på en tallrik. Om konsistensen är för tjock, tillsätt ungefär en halv deciliter vatten och låt koka upp på nytt. Är konsistensen för lös, låt puttra på samma sätt som tidigare en stund till.
  • Ta ut vanilj- och kanelstången ur blandningen. Häll över i rena, gärna sterila burkar. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
  • Njut av din plommonmarmelad med syltsocker!
Måltid Efterrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Plommonmarmelad med syltsocker

21 Kommentarer

  1. 5 stars
    Toppenbra! Tog i lite mörk rom också! Blev finfint och passar bra till bröd och en skorpa, på glass och i yoghurt.

  2. 5 stars
    En underbart god och lätt marmelad att göra. Jag hade söta plommon så det blev knappt 2dl. socker, litet längre koktid. Utmärkt.

  3. 5 stars
    Lätt och gott, men ska nog minska lite socker nästa gång.
    Men tror det blir super i paj om man blandar med rabarber 😄

  4. 5 stars
    Den är så himla god. Ska bli en tredje satsen idag och såååå enkel att göra. Tog vaniljsocker istället för det var de jag hade hemma 👌🏻😍

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar