Plommonpuré – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på plommonpuré.

Plommonpuré tillagad hemma tycker jag blir så mycket godare och bättre än butiksköpt plommonpuré. Det finns inga strikta regler – det kan tillagas till en tjock konsistens eller så kan man lämna lite vätska i den. Socker kan tillsättas, eller så kan man också klara sig utan det.

Plommonpuré

Om du förbereder plommonpuré till barn är det bättre att förvara det i små burkar – för en portion vardera. Purén rekommenderas inte innehålla citronsyra, eftersom det kommer att göra purén ljusare.

Plommonpuré

Det här receptet är så enkelt att göra och det tar bara några minuter!

Plommonpuré

Receptet – Så gör du:

Plommonpuré

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Plommonpuré tillagad hemma tycker jag blir så mycket godare och bättre än butiksköpt plommonpuré. Det finns inga strikta regler – det kan tillagas till en tjock konsistens eller så kan man lämna lite vätska i den. Socker kan tillsättas, eller så kan man också klara sig utan det!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g plommon
  • 100 g socker (valfritt)

Instruktioner

  • Tvätta plommonen noggrant i vatten, dela i två halvor, ta bort kärnorna. Skär av fruktkött och skal som du vill.
  • Lägg hackade plommonbitar i en mixerbehållare. Om din skål är liten, lägg i omgångar.
  • Slå på mixern på full styrka, vispa innehållet, få en enhetlig puré. Om din mixer har hög effekt lämnar den nästan inga bitar.
  • Lägg blandningen i en tjockväggig kastrull placerad på spisen. Låt innehållet koka upp. Se till att aktivt ta bort aktivt skum som utvecklas på ytan av fruktmassan, skummet kan hämna lagringen av purén.
  • Tillsätt socker (valfritt), fördela det flitigt över purén, så att det löses upp snabbare. Koka blandningen under de kommande 5 minuterna på en låg värme, rör om då och då för att förhindra att massan bränns.
  • Sterilisera burkar i förväg över ånga eller med en annan steriliseringsmetod. Puré utsätts för kortvarig värmebehandling, så behållaren måste vara helt steril. Häll plommonpurén (nyss tagen från spisen) i burkarna, ge en sekund tid att ånga och dra sedan åt locken ordentligt. Det är bättre att använda små burkar vars innehåll konsumeras snabbt när de väl öppnats. Dessutom, om plötsligt en av burkarna inte är helt steril, och plommonpurén jäser, kommer de andra burkarna att vara bra att ha.
  • Njut av denna goda plommonpuré!
Måltid Smårätter, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Plommonpuré

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar