Majsvälling – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett gott recept på majsvälling!

En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med majsvälling är dess vänlighet mot magen. Majsmjölet som utgör dess huvudingrediens är rikt på fiber, vilket främjar en sund matsmältning och bidrar till en jämn energinivå. För de som har känslig mage eller lider av matsmältningsbesvär kan en skål med varm majsvälling vara precis vad som behövs för att lugna och balansera magen.

Men kanske är den mest uppskattade fördelen med majsvälling dess förmåga att ge tröst och lindring när vi känner oss sjuka eller nedstämda. När kroppen inte mår på topp och aptiten sviktar kan en varm skål majsvälling vara som en kram inifrån, lugnande och stärkande på samma gång. Dess lena konsistens och milda smak gör den till en idealisk måltid för de dagar då vi behöver extra omsorg och näringsrik mat för att återhämta oss.

Förutom sina hälsofördelar är majsvälling också en enkel och bekväm rätt att förbereda. Med bara några få ingredienser och några minuter vid spisen kan du skapa en varm och välsmakande måltid som passar perfekt för både frukost och kvällsmat. Och med möjligheten att anpassa smaken genom att lägga till socker, honung eller en klick smör, finns det alltid utrymme för att göra den precis så som du vill ha den.

Så nästa gång du känner dig stressad, utmattad eller sjuk, varför inte unna dig själv en stunds lugn och ro med en skål av vår krämiga majsvälling? Det är inte bara en måltid, det är en liten stund av lycka och välbefinnande som du förtjänar.

Majsvälling

Receptet – Så gör du:

Majsvälling

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av en krämig och varm majsvälling som både mättar och värmer med sin lena konsistens och subtila sötma!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

 • 2 dl vatten
 • 1 dl mjölk (kan bytas ut mot växtbaserad mjölk, t.ex. havremjölk eller mandelmjölk)
 • 2 msk majsmjöl
 • 1 nypa salt valfritt
 • 1 tsk smör eller olja valfritt för extra smak
 • Lite socker eller honung valfritt för sötma

Instruktioner

 • Mät upp alla ingredienser och ha dem redo för att göra vällingen.
 • I en liten kastrull, blanda majsmjölet med vattnet tills det är helt upplöst och inga klumpar finns kvar.
 • Sätt kastrullen på spisen och värm blandningen på medelvärme. Rör om kontinuerligt för att undvika att det bränns vid botten av kastrullen.
 • När blandningen börjar tjockna och nästan koka, tillsätt mjölken och fortsätt att röra om. Om du använder växtbaserad mjölk, tillsätt den på samma sätt.
 • Låt blandningen koka försiktigt i 3-5 minuter tills vällingen har nått önskad konsistens. Fortsätt att röra om för att undvika klumpar och bränning.
Måltid Drinkar, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Majsvälling

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar