Njut av en krämig och varm majsvälling som både mättar och värmer med sin lena konsistens och subtila sötma!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 1portion
Ingredienser
2dlvatten
1dlmjölk (kan bytas ut mot växtbaserad mjölk, t.ex. havremjölk eller mandelmjölk)
2mskmajsmjöl
1nypasaltvalfritt
1tsksmör eller oljavalfritt för extra smak
Lite socker eller honungvalfritt för sötma
Instruktioner
Mät upp alla ingredienser och ha dem redo för att göra vällingen.
I en liten kastrull, blanda majsmjölet med vattnet tills det är helt upplöst och inga klumpar finns kvar.
Sätt kastrullen på spisen och värm blandningen på medelvärme. Rör om kontinuerligt för att undvika att det bränns vid botten av kastrullen.
När blandningen börjar tjockna och nästan koka, tillsätt mjölken och fortsätt att röra om. Om du använder växtbaserad mjölk, tillsätt den på samma sätt.
Låt blandningen koka försiktigt i 3-5 minuter tills vällingen har nått önskad konsistens. Fortsätt att röra om för att undvika klumpar och bränning.