Go Back
+ servings
Majsvälling

Receptet - Så gör du:

Majsvälling

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Njut av en krämig och varm majsvälling som både mättar och värmer med sin lena konsistens och subtila sötma!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 2 dl vatten
  • 1 dl mjölk (kan bytas ut mot växtbaserad mjölk, t.ex. havremjölk eller mandelmjölk)
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 nypa salt valfritt
  • 1 tsk smör eller olja valfritt för extra smak
  • Lite socker eller honung valfritt för sötma

Instruktioner

  • Mät upp alla ingredienser och ha dem redo för att göra vällingen.
  • I en liten kastrull, blanda majsmjölet med vattnet tills det är helt upplöst och inga klumpar finns kvar.
  • Sätt kastrullen på spisen och värm blandningen på medelvärme. Rör om kontinuerligt för att undvika att det bränns vid botten av kastrullen.
  • När blandningen börjar tjockna och nästan koka, tillsätt mjölken och fortsätt att röra om. Om du använder växtbaserad mjölk, tillsätt den på samma sätt.
  • Låt blandningen koka försiktigt i 3-5 minuter tills vällingen har nått önskad konsistens. Fortsätt att röra om för att undvika klumpar och bränning.
Måltid Drinkar, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Majsvälling