Bacon i ugn – Recept

I denna artikel vill jag dela med mig av ett riktigt gott och praktiskt recept på bacon i ugn!

Bacon i ugn ger otroligt gott, jämnt tillagat och knaprigt bacon! Det är också superenkelt och skapar mindre oreda i köket. Dessutom så så gör ugnen allt jobb, vilket ger tid till annat. Så värt och gott!

Bacon i ugn blir härligt jämnt tillagat och krispigt, och jag föredrar det framför stekning. Det blir gott till många tillbehör, såsom potatisbullar, raggmunkar, äggröra eller omeletter, i pajer eller grytor, eller exempelvis till pannkakor!

Det är bara att välja sin favorit bland tillbehören att servera bacon med, detta recept är så mångsidigt!

Resultatet av bacon i ugn med detta recept tycker jag är svårt att överträffa. Men det är otroligt hur många som aldrig har provat bacon i ugn. Därför är det så värt att testa bacon i ugn om man inte har gjort det!

Sammanfattningsvis så är bacon i ugn riktigt enkelt, praktiskt och snabbt att göra. Av dessa anledningar hoppas jag att du tycker om det!

Testa själv, och vem vet, det kanske blir ditt nya huvudsakliga sätt att tillaga bacon på! Receptet med anvisningar hittas precis här nedanför!

Bacon i ugn

Receptet – Så gör du:

Bacon i ugn

4.9/5 ( 224 röster )
Bacon i ugn ger otroligt gott, jämnt tillagat och knaprigt bacon! Det är också superenkelt och skapar mindre oreda i köket. Dessutom så så gör ugnen allt jobb, vilket ger tid till annat. Så värt och gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 paket till 3 paket bacon (ca 300-450 g)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C, gärna varmluftsläge.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och placera ut baconstrimlorna i ett enda lager.
  • Tillaga i mitten av ugnen på 200°C i 10-20 minuter till önskad krispighet uppnåtts.
  • Ta ut ur ugnen och låt gärna vila några minuter på en bädd av hushållspapper för att låta lite fett rinna av.
  • Färdigt! Servera ugnsbakat bacon med valfria tillbehör och njut!
Nyckelord Bacon i ugn, Ugnsbakat bacon
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar