Overnight oats utan chiafrön – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på overnight oats utan chiafrön!

I en hektisk vardag är det viktigt att hitta en balans mellan att äta hälsosamt och att spara tid på morgonen. En populär trend inom frukostvärlden som har vunnit mångas hjärtan är “overnight oats”. Denna enkla och förberedande frukostlösning har blivit ett räddande tillskott i många människors liv, och med vår variant utan chiafrön får du en smakrik och näringsrik start på dagen.

Övernight oats har vuxit i popularitet av en anledning – det är enkelt att förbereda, anpassningsbart och fullt av godhet. Konceptet är enkelt: du förbereder din frukost på kvällen och låter den stå i kylskåpet över natten så att de olika ingredienserna blandas och skapar en läcker och mättande måltid när du vaknar. Det är som att ha din egen personliga frukostkock redo att servera dig en smakfest varje morgon.

Nyckeln till en fantastisk skål med overnight oats är att använda ingredienser som du älskar och som ger den näringsprofil du behöver för att möta dagen. Och om du inte är ett fan av chiafrön eller helt enkelt vill prova något nytt, är vår variant utan chiafrön ett utmärkt alternativ. Istället för chiafrön har vi valt att inkludera andra näringsrika och läckra komponenter som kommer att få din frukost att smaka fantastiskt.

Att förbereda overnight oats utan chiafrön är enkelt och tar bara några minuter. Genom att kombinera havregryn med mjölk (eller din favoritväxtbaserade mjölk), mosad banan och en nypa kanel skapar du en bas som är full av fibrer och smak. Dessutom ger bananen naturlig sötma och en krämig konsistens till blandningen. Du kan även tillsätta en tesked honung eller lönnsirap om du vill ha lite extra sötma.

Det fantastiska med overnight oats är att du kan anpassa dem efter dina preferenser. Om du älskar frukt, tillsätt några skivade jordgubbar eller blåbär på morgonen. Om du gillar crunch, strö över dina favoritnötter eller frön som topping. Kanske vill du lägga till en sked nötsmör för extra protein och smak.

En annan fördel med overnight oats är att de är ett utmärkt alternativ för dem som är på språng. Du kan enkelt ta med din färdiga skål till jobbet eller skolan och njuta av en näringsrik frukost utan att behöva spendera tid på att laga mat på morgonen.

Så om du letar efter en praktisk och hälsosam frukostlösning som ger dig en bra start på dagen, är våra overnight oats utan chiafrön ett utmärkt val. Med minimal ansträngning på kvällen kan du vakna upp till en färdig måltid som ger dig energi och näringsämnen för att ta itu med dagens utmaningar. Gör dig redo att utforska smakvariationerna och njuta av den enkla lyxen av att ha en näringsrik frukost redo och väntande varje morgon.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Overnight oats utan chiafrön

Receptet – Så gör du:

Overnight oats utan chiafrön

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ge dig själv en god morgon med denna enkla och välsmakande variant av overnight oats utan chiafrön – en variant som ger dig båda energi och näring för att möta dagen på bästa sätt!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 4 timmar
Totalt 4 timmar 5 minuter
Portioner 1 person

Ingredienser
 

 • 1,25 dl havregryn
 • 1,25 dl mjölk eller valfri växtbaserad mjölk
 • 1 st mosad banan
 • 1 tsk honung eller lönnsirap valfritt
 • 1 tsk kanel
 • Toppings som färska bär nötter eller frön

Instruktioner

 • I en skål, kombinera havregryn, mosad banan, honung eller lönnsirap om du vill ha lite sötma, och en nypa kanel för extra smak.
 • Häll mjölken över ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat.
 • Täck skålen med lock och ställ den i kylskåpet över natten eller åtminstone i 4-6 timmar för att låta havregrynen mjukna och smakerna blandas.
 • När du är redo att äta, ta ut skålen från kylskåpet och rör om för att se till att allt är ordentligt blandat.
 • Toppa din Overnight Oats med dina favorittillbehör som färska bär, nötter eller frön för extra textur och smak.
 • Servera och njut av din näringsrika och goda frukost!
Måltid Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Overnight oats utan chiafrön

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar