Lättlagad kycklingsoppa – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på lättlagad kycklingsoppa!

Detta är en sån där enkel, varm och mättande rätt som man kan luta sig tillbaka med och bara känna att allt är rätt i världen. Så låt mig introducera er till ett väldigt lättlagat recept på kycklingsoppa med ris – något som verkligen har varit en storfavorit i mitt kök!

När dagarna långa och ibland hektiska, är det skönt att ha ett recept som är enkelt att slänga ihop och samtidigt ger den där känslan av att äta något hemlagat och näringsrikt. Ni vet, precis som ens mor eller mormor skulle ha lagat det. Och som bonus, blir det ju ofta något över till lunchlådan dagen efter – dubbelvinst!

Så här går jag till väga när jag gör min kycklingsoppa. Och ni vet vad de säger, det här är mitt sätt att göra det, men det är fritt fram att addera eller ta bort ingredienser för att göra det till ert eget lilla mästerverk.

Jag har ris i min kycklingsoppa då jag tycker det passar väldigt gott till att verkligen ta vara på kycklingsmaken. Det blir heller inget separat kok för riset, utan allt görs i soppan. Detta är ett recept som jag hoppas ni också kommer att älska och använda er av när ni vill ha något snabbt, enkelt och vansinnigt gott på middagsbordet.

När riset är färdigkokt och grönsakerna blivit lite mjuka, då är det bara att servera. Lite färsk persilja kan vara gott att toppa med, men det är helt frivilligt.

Vips så har man en härligt värmande kycklingsoppa på bordet! Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid önskar jag er alla!

Lättlagad kycklingsoppa

Receptet – Så gör du:

Lättlagad kycklingsoppa

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna lättlagade kycklingsoppa med ris är den perfekta kombinationen av näringsrik och tröstande mat. Med dess hjärtliga smak och enkel tillagning är det en måltid som passar lika bra på en hektisk vardag som under mysiga helger.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter skivade
  • 2 st selleristjälkar skivade
  • 2,5 dl okokt ris
  • 2 liter vatten
  • 2 st kycklingbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt lök, morötter, vitlök och selleri, och stek i några minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  • Lägg i kycklingfiléerna och stek dem tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun färg.
  • Häll i vatten i kastrullen och tillsätt grönsakerna, kycklingen (i hela bitar), kycklingbuljongtärningar, ris, torkad timjan och rosmarin. Låt soppan sjuda i cirka 15-20 minuter, eller tills grönsakerna är helt mjuka och smakerna har blandats.
  • Innan servering, ta upp kycklingen och strimla den med två gafflar. Lägg sedan kycklingen åter i grytan och rör om. Smaka av soppan med salt och svartpeppar enligt din personliga smak.
  • Färdigt! Servera den värmande kycklingsoppan varm!
Måltid Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Lättlagad kycklingsoppa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar