Ädelostpasta – Recept

Inga betyg ännu.

En magisk ädelostpasta är bara cirka 25 minuter bort med detta goda recept!

Denna ädelostpasta är otroligt god och använder bara en handfull ingredienser som går ihop på ett ögonblick. Den perfekta komfortmaten för vardagar och lugna helgdagar att dela med familj och vänner.

Jag vet inte med er, men ädelost gör mig bara glad. Jag älskar den rundade smaken och den rika krämigheten hos en god ädelost, speciellt i en krämig sås som denna tillsammans med pasta.

Denna ädelostpasta uppskattar alla. Den värmer och mättar till vardags och till helgen! Så enkel och god, tillsätt gärna en skvätt mjölk om den äts dagen efter.

Kort sagt så älskar jag verkligen denna ädelostpasta, för att den är så himla god, smidig och enkel att laga. Gör den till en favorit ni också genom att testa receptet här nedanför!

Ädelostpasta

Receptet – Så gör du:

Ädelostpasta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En magisk ädelostpasta är bara cirka 25 minuter bort med detta goda recept! Denna ädelostpasta är otroligt god och använder bara en handfull ingredienser som går ihop på ett ögonblick. Den perfekta komfortmaten för vardagar och lugna helgdagar att dela med familj och vänner.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smulad ädelost
  • nymalen peppar
  • 450 g okokt pasta

Instruktioner

  • Sätt pastan på kokning enligt förpackningens anvisningar. Fortsätt under tiden med resten av receptet men häll av pastan och ställ åt sidan när den väl är klar.
  • Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller panna. Vispa i mjölet och låt fräsa under konstant vispning tills det bubblar lite, ca 2 minuter. Låt det inte brunt!
  • Tillsätt den varma mjölken, fortsätt vispa medan såsen tjocknar. Låt det koka upp.
  • Tillsätt smulad ädelost. Krydda med peppar efter smak, sänk värmen och låt puttra. Vispa i 2 till 3 minuter till.
  • Ta av från värmen, häll såsen över pastan och blanda väl. Servera varmt och toppa gärna med lite svartpeppar! Smaklig måltid!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ädelostpasta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar