Köttfärsrulle – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på köttfärsrulle!

Detta är ett riktigt gott recept på köttfärsrulle som görs med färdigköpt smördeg, och som gärna serveras med en god isbergssallad och gärna en sås på creme fraiche!

Jag är otroligt förtjust i denna köttfärsrulle. Det är riktigt gott till vardags och till lugna helgdagar. Helt enkelt ett recept som alla uppskattar och som blir otroligt gott. Simpel men ljuvlig matglädje.

Det enda man egentligen behöver tänka på med receptet är att låta köttfärsblandningen svalna innan den läggs på smördegen, för att inte riskera att smördegen går sönder.

Till servering gillar jag att hålla det enkelt. En krispig sallad, lite tomater, och en kall sås på gräddfil eller creme fraiche. Allt detta går också snabbt att förbereda medan köttfärsrullen gratineras i ugnen!

Köttfärsrulle

Receptet – Så gör du:

Köttfärsrulle

4.9/5 ( 129 röster )
Detta är ett riktigt gott recept på köttfärsrulle som görs med färdigköpt smördeg, och som gärna serveras med en god isbergssallad och gärna en sås på creme fraiche!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g färs
  • 2 rullar kyld smördeg (jag gör 2 st köttfärsrullar)
  • 2 st ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 nypa spiskummin
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 st gul lök
  • 150 g riven ost
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C.
  • Stek den finhackade gula löken och vitlöken i olja så den blir genomskinlig. Tillsätt färsen och eventuellt lite olja till, och stek så den inte längre är rosa någonstans.
  • Tillsätt kryddorna och tomatpuré, låt fräsa någon minut. Rör om och späd med lite vatten.
  • Ta fram en stor skål och tillsätt köttfärsblandningen. Tillsätt ett ägg och en äggvita (OBS: spara gulan från det andra ägget för pensling senare). Rör om och låt svalna.
  • Lägg ut dina två ark kyld smördeg på varsin plåt klädd med bakplåtspapper. Placera ut avsvalnad färs som inte är varm i ett lager över vardera smördeg. Tillsätt lite ost ovanpå färsen.
  • Rulla ihop som en rulltårta och pensla med äggulan.
  • Gratinera på plåt i mitten av ugnen i cirka 15 minuter så rullen får lite gyllene färg.
  • Ta ut ur ugnen och servera med en härlig grönsallad och en sås på creme fraiche!
Nyckelord Köttfärsrulle
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar