Kebabspett i ugn – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett gott recept på kebabspett i ugn!

I jakten på en måltid som kombinerar smak, saftighet och enkel tillagning, är kebabspett i ugn ett utmärkt val. Denna rätt förvandlar enkla ingredienser som färs och kryddor till en smakrik och tillfredsställande måltid som kan avnjutas av hela familjen. Med balansen mellan köttets saftighet och kryddornas djup, ackompanjerat av exempelvis ris eller couscous och en klassisk tzatziki-sås, är denna rätt en favorit på middagsbordet.

Det som gör dessa ugnsgrillade kebabspett så lockande är dess mångsidighet. Basen för dessa spett är en färs, som kombineras med smakrika kryddor och örter för att skapa en saftig och smakrik fyllning. Pressad vitlök tillsätts för att ge djup och arom till färsen. Spiskummin, paprikapulver och torkad oregano sätter tonen för kryddningen och förvandlar färsen till en härligt kryddad kötträtt.

Efter att färsen har blandats och smakerna har fått tid att utvecklas, formar du färsen till små längder som träs på spett. Sedan in i ugnen. Att grilla kebabspetten i ugnen ger enkla fördelar. Ugnen jämnar ut tillagningen och ger spetten en fin gyllenbrun yta samtidigt som köttet håller sig saftigt. Detta gör att du kan luta dig tillbaka och slappna av medan ugnen tar hand om arbetet åt dig.

Det är rekommenderat att vända spetten en gång under tillagningen för att säkerställa jämn färg och smak. Resultatet är perfekt tillagade spett med en härlig kombination av smaker och konsistenser.

För att göra måltiden ännu mer komplett kan du addera ris eller couscous, gott bröd och en sallad eller andra grönsaker som tillbehör. Kombinationen av smaker och texturer skapar en njutbar måltid som tillfredsställer både dina smaklökar och hunger.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Kebabspett i ugn

Receptet – Så gör du:

Kebabspett i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev en smakrik måltid med dessa saftiga kebabspett i ugn. Servera gärna tillsammans med varma, mjuka pita-bröd och krämig tzatziki för en autentisk och mättande måltidsupplevelse.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 550 g nötfärs eller blandfärs med nötkött och lammkött
 • 2 st vitlöksklyfta pressade
 • 1 tsk spiskummin
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk torkad oregano
 • Salt och svartpeppar efter smak

För spetten

 • Träspett i metall eller trä blötlagda om de är av trä för att förhindra att de förkolnar

Till servering

 • Pita-bröd eller tortillabröd
 • Tzatziki hummus eller andra såser efter smak
 • Sallad och grönsaker

Instruktioner

 • I en stor skål, blanda ihop blandfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, salt och svartpeppar. Blanda väl så att kryddorna fördelas jämnt i färsen.
 • Låt färsen vila i kylskåp i cirka 30 minuter för att smakerna ska utvecklas. Om du planerar använda grillspett i trä, blötlägg samtidigt 8-10 grillspett i trä som får stå i vatten under tiden.
 • Sätt ugnen till 200°C.
 • Forma kebabfärsen till små längder som du trär på spett – för 4 personer kan det bli cirka 8 spett. Upprepa processen tills all färs är använd.
 • Placera spetten på en ugnssäker form eller plåt.
 • Grilla spetten i den förvärmda ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun färg. Du kan vända spetten en gång under tiden för att säkerställa jämn tillagning.
 • Njut av din måltid! Servera kebabspetten med varma pita-bröd, tzatziki, hummus eller andra såser du föredrar, samt sallad och grönsaker. Du kan även servera kebabspetten med ris, couscous eller en salladssallad för att göra måltiden ännu mer komplett.
Måltid Huvudrätt
Kök Mellanöstern, Svenskt
Nyckelord Kebabspett i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar