Lövbiffsgratäng – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lövbiffsgratäng!

Detta är en ljuvligt krämig och saftig lövbiffsgratäng som smakar ljuvligt och som är enkel att göra. Servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad!

En god lövbiffsgratäng som denna är perfekt både till vardags eller till lugna helgdagar. Den är härligt krämig och full av goda smaker. Den har gått och blivit en favorit hos oss och är en rätt som uppskattas av alla. Därför tänkte jag dela med mig av den här idag.

Detta är en sådan där rätt som nästan blir godare dagarna efter, när den får stå och bli ännu krämigare. Därför är den riktigt god även som matlåda, och till att servera dagen efter tillagning. Bara att värma på i antingen mikrovågsugn eller i ugnen.

Allt med detta recept på lövbiffsgratäng är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det!

Lövbiffsgratäng

Receptet – Så gör du:

Lövbiffsgratäng

4.9/5 ( 132 röster )
Detta är en ljuvligt krämig och saftig lövbiffsgratäng som smakar ljuvligt och som är enkel att göra. Servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g lövbiff
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk soja
  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 200 g färskost
  • 150 g bacon
  • 4 dl grädde
  • torkad timjan efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • ris till 4 personer

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 225°C. Sätt ris på kokning till fyra personer enligt risförpackningens anvisningar. Låt börja koka och fortsätt med receptets följande steg under tiden.
  • Skär lövbiffen i strimlor. I en skål, blanda kalvfond, soja och pressad vitlök. Tillsätt lövbiffen och låt stå i cirka 10 minuter.
  • Skär ett snitt längs med hela purjolöken och skölj rent. Skiva purjolöken och stek mjuk i pannan i smör. Tillsätt sedan till en ugnsform.
  • Skär paprikan i små bitar och tillsätt även den till ugnsformen.
  • Klipp baconet i mindre bitar med en sax och stek lätt i en panna. Tillsätt ner i ugnsformen.
  • Toppa med den strimlade lövbiffen tillsammans med vätskan i skålen.
  • I en kastrull, koka upp grädde och färskost och rör om. Smaka av med timjan, salt och peppar. Tillsätt över innehållet i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.
  • Njut av din lövbiffsgratäng med ris och gärna en härlig grönsallad!
Nyckelord Lövbiffsgratäng
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar