Korvlåda – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på korvlåda!

Denna otroligt goda korvlåda är snabb, enkel och vacker. Med en topping av riven ost blir denna klassiska korvlåda en riktigt god måltid!

Korvlåda är värmande, mättande och tröstande mat som är perfekt till vardags eller till lugna lediga dagar. Detta är ett klassiskt recept som många känner igen.

Som tillbehör till denna rätt har man flera goda möjligheter. Några goda alternativ är potatismos, eller pasta. Till det så gillar jag att servera med en härlig grönsallad. Här kommer receptet! Jag hoppas att ni gillar det!

Korvlåda

Receptet - Så gör du:

Korvlåda

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna otroligt goda korvlåda är snabb, enkel och vacker. Med en topping av riven ost blir denna klassiska korvlåda en riktigt god måltid!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g falukorv
  • 3 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl chilisås (exempelvis Felix eller Heinz)
  • 3 tsk torkad oregano
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • Generöst med riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Sätt eventuellt vatten på kokning om korvlådan ska serveras med exempelvis potatismos eller pasta!
  • Skiva falukorv och tomater i skivor. Skala och skiva även den gula löken i skivor på samma sätt.
  • I en ugnsform, lägg ut långa rader med falukorvsskivor varvat med tomatskivor. Mellan raderna, placera lökskivor.
  • I en skål, blanda chilisås och grädde med pressad vitlök och kryddning. Häll såsen i utrymmena mellan raderna i ugnsformen.
  • Toppa med gott om riven ost ner i formen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Korvlåda

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar