Alaska pollock i ugn – Recept

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt bra recept på alaska pollock i ugn!

Alaska pollock i ugn ger en otroligt god fisk som är snabb och enkel att tillaga. Servera gärna med en god citronsås och kokt potatis, mos eller ris, samt en härlig grönsallad med tomater!

Jag älskar alaska pollock i ugn, det är så himla gott både till vardags och till lugna helgdagar. Det blir så otroligt god och fin fisk som verkligen är värd det lilla arbete och tid man behöver lägga ned.

Medan din alaska pollock är i ugnen så får man tid till att göra annat, såsom att förbereda en liten sallad som tillbehör.

Jag gillar en klassisk citronsås eller vit sås till fisk för att hålla det riktigt enkelt och klassiskt. Det blir så himla saftigt och gott.

För en smakrik, saftig och framförallt god alaska pollock i ugn, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Helt klart värt att testa!

Alaska pollock i ugn

Receptet – Så gör du:

Alaska pollock i ugn

4.9/5 ( 233 röster )
Alaska pollock i ugn ger en otroligt god fisk som är snabb och enkel att tillaga. Servera gärna med en god citronsås och kokt potatis, mos eller ris, samt en härlig grönsallad med tomater!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st alaska pollock-filéer (eller ca 600 g)
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 75 g smör, smält
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg ut alaska pollock-bitarna i ett enda lager i en inte alltför stor ugnsform.
  • Blanda finhackad vitlök, smält smör, torkad persilja, citronsaft, salt och peppar. Häll över fisken i ugnsformen.
  • Grädda i mitten av ugnen vid 200°C i 25-30 minuter, eller tills fisken flagnar vid beröring av en gaffel. Koka potatis eller ris under tiden om det ska vara tillbehöret.
  • Färdigt! Njut av din ugnsbakade alaska pollock tillsammans med potatis/ris, samt en god grönsallad med tomater!
Nyckelord Alaska pollock i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar