Kokt potatis i mikro – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel delar jag med mig av det bästa receptet på kokt potatis i mikro som jag har testat!

I dagens hektiska vardag letar vi ständigt efter snabba och enkla lösningar i köket, och kokt potatis i mikrovågsugnen är definitivt en av dessa räddare i nöden. Det är ett smidigt sätt att få till den perfekt kokta potatisen utan att spendera onödig tid vid spisen. Följ med mig på den kulinariska resan till mikrovågsugnen, där vi tar potatisen till nya höjder på ett blixtsnabbt och praktiskt sätt.

Det första som imponerar med detta recept är hastigheten. Att koka potatis i mikrovågsugnen tar bara några minuter, och resultatet är imponerande. Denna metod passar särskilt bra när du behöver en sidorätt som kan slängas ihop på nolltid eller när du är sugen på en enkel bas för andra kulinariska äventyr.

Att förbereda den kokta potatisen är en enkel process. Tvätta potatisarna, skär dem i bitar, lägg dem i en mikrovågssäker skål, och du är nästan klar. En nypa salt ger extra smak, och sedan är det bara att sätta skålen i mikrovågsugnen och låta den magiska värmen göra sitt jobb.

Resultatet är förtrollande – en mumsig och krämig potatis som är redo att avnjutas. Servera den med en klick smör eller en skvätt olivolja för extra njutning. För de som älskar en frisk touch, strö över lite färsk persilja eller dill för att lyfta smakprofilen.

Så, när tiden är knapp och du ändå vill njuta av den goda smaken av nykokt potatis, vänd dig till mikrovågsugnen och låt den göra jobbet åt dig. Detta recept kommer definitivt att bli en favorit för alla som uppskattar bekvämlighet och smakfullhet i köket. Enkelheten och hastigheten i detta recept kommer säkerligen att göra det till ett go-to-alternativ när du är sugen på snabbt, gott och hemlagat.

Kokt potatis i mikro

Receptet – Så gör du:

Kokt potatis i mikro

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En snabb och bekväm lösning för när man vill ha nykokt potatis på ett riktigt snabbt vis!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 8 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 4 st till 6 st medelstora potatisar
 • 1 nypa salt valfritt
 • Smör eller olivolja för servering, valfritt
 • Färsk persilja eller dill för garnering, valfritt

Instruktioner

 • Tvätta potatisarna noga. Skala dem om du önskar, eller låt skalet vara kvar för en rustik touch.
 • Skär potatisarna i jämnstora bitar för att säkerställa att de kokar jämnt i mikrovågsugnen.
 • Placera de skurna potatisbitarna i en mikrovågssäker skål.
 • Täck skålen med mikrovågssäker plastfolie eller en mikrovågssäker tallrik för att hålla in fukten.
 • Starta mikrovågsugnen på hög effekt i cirka 8 minuter, eller tills potatisen är önskat mjuk. Tiden kan variera beroende på mikrovågsugnens effekt och storlek på potatisbitarna.
 • Ta ut skålen från mikrovågsugnen (var försiktig med varm ånga) och stick en gaffel eller kniv i potatisen för att kontrollera om de är mjuka. Kör annars någon minut till på samma sätt som tidigare om det behövs.
 • När det är färdigt, tillsätt en nypa salt om du vill ge potatisen lite extra smak.
 • Färdigt! Njut av din kokta potatis. Servera gärna de kokta potatisarna varma med en klick smör eller en skvätt olivolja. Garnera med färsk persilja eller dill för extra smak och färg.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Koka potatis i mikro, Kokt potatis i mikro

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar