Världens lättaste torsk i ugn – Recept

Det kan inte bli lättare än detta recept, som jag har gett namnet världens lättaste torsk i ugn!

Detta är för mig världens lättaste torsk i ugn! Torsken blir otroligt saftig och mör, när den toppas med en citronig, smörig sås som inte dominerar torskens ljuvliga smak. Servera gärna med kokt potatis och broccoli eller blomkål!

Denna lätta torsk i ugn är både enkel och inte lika gräddig som många andra recept. Här får torsken fin yta och lyfts fram med härlig kryddning.

Receptet blir färdigt på mindre än 30 minuter! Detta är ett av mina favoritrecept på torsk för att det är världens lättaste torsk i ugn att göra till vardags och till lugna helger.

Vit fisk som torsk kan lätt torka ut. Den smakrika såsen i receptet hjälper grädda torsken till en saftig, mör och smakrik måltid!

Med dess snabbhet, enkelhet, och smidighet så tycker jag detta recept lever upp till namnet världens lättaste torsk i ugn. Jag hoppas att du gillar det!

För en lätt och smidig måltid, testa gärna receptet nedan, jag rekommenderar det starkt!

Världens lättaste torsk i ugn

Receptet – Så gör du:

Världens lättaste torsk i ugn

4.9/5 ( 272 röster )
Detta är för mig världens lättaste torsk i ugn! Torsken blir otroligt saftig och mör, när den toppas med en citronig, smörig sås som inte dominerar torskens ljuvliga smak. Servera gärna med kokt potatis och broccoli eller blomkål!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st torskfiléer, frysta, tinade, eller färska (cirka 175 gram per, totalt 700 gram)
  • 2 msk smör, smält
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 nypa salt
  • ½ tsk röda chiliflakes
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C. Pensla en ugnsform med lite olivolja.
  • I en liten skål, rör ihop smält smör, citronsaft, vitlök, salt och chiliflakes.
  • Placera torskfiléerna i ugnsformen i ett enda lager. Häll smörblandningen ovanpå. Använd en pensel om det behövs för att jämnt fördela såsen ovanpå filéerna.
  • Strö över paprikapulvret.
  • Grädda i mitten av ugnen vid 220°C i 15-25 minuter (beroende på tjockleken och om fisken var fryst). Grädda tills att fisken är helt genomstekt, ogenomskinlig och lätt flagnar vid beröring av en gaffel.
  • Färdigt! Servera gärna med kokt potatis, en sallad, eller kokt eller ugnsrostad broccoli eller blomkål! Dra gärna några drag nymalen svartpeppar med pepparkvarnen över torsken vid servering, det är gott!
Nyckelord Världens lättaste torsk i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar