Detta är en ljuvligt krämig och saftig lövbiffsgratäng som smakar ljuvligt och som är enkel att göra. Servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
400glövbiff
2mskkalvfond
2msksoja
1stpurjolök
2stvitlöksklyftor
1ströd paprika
200gfärskost
150gbacon
4dlgrädde
torkad timjan efter smak
salt efter smak
peppar efter smak
ris till 4 personer
Instruktioner
Sätt på ugnen på 225°C. Sätt ris på kokning till fyra personer enligt risförpackningens anvisningar. Låt börja koka och fortsätt med receptets följande steg under tiden.
Skär lövbiffen i strimlor. I en skål, blanda kalvfond, soja och pressad vitlök. Tillsätt lövbiffen och låt stå i cirka 10 minuter.
Skär ett snitt längs med hela purjolöken och skölj rent. Skiva purjolöken och stek mjuk i pannan i smör. Tillsätt sedan till en ugnsform.
Skär paprikan i små bitar och tillsätt även den till ugnsformen.
Klipp baconet i mindre bitar med en sax och stek lätt i en panna. Tillsätt ner i ugnsformen.
Toppa med den strimlade lövbiffen tillsammans med vätskan i skålen.
I en kastrull, koka upp grädde och färskost och rör om. Smaka av med timjan, salt och peppar. Tillsätt över innehållet i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.
Njut av din lövbiffsgratäng med ris och gärna en härlig grönsallad!