Go Back
+ servings
Lövbiffsgratäng

Receptet - Så gör du:

Lövbiffsgratäng

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en ljuvligt krämig och saftig lövbiffsgratäng som smakar ljuvligt och som är enkel att göra. Servera gärna med kokt ris och en härlig grönsallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g lövbiff
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk soja
  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 200 g färskost
  • 150 g bacon
  • 4 dl grädde
  • torkad timjan efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • ris till 4 personer

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 225°C. Sätt ris på kokning till fyra personer enligt risförpackningens anvisningar. Låt börja koka och fortsätt med receptets följande steg under tiden.
  • Skär lövbiffen i strimlor. I en skål, blanda kalvfond, soja och pressad vitlök. Tillsätt lövbiffen och låt stå i cirka 10 minuter.
  • Skär ett snitt längs med hela purjolöken och skölj rent. Skiva purjolöken och stek mjuk i pannan i smör. Tillsätt sedan till en ugnsform.
  • Skär paprikan i små bitar och tillsätt även den till ugnsformen.
  • Klipp baconet i mindre bitar med en sax och stek lätt i en panna. Tillsätt ner i ugnsformen.
  • Toppa med den strimlade lövbiffen tillsammans med vätskan i skålen.
  • I en kastrull, koka upp grädde och färskost och rör om. Smaka av med timjan, salt och peppar. Tillsätt över innehållet i ugnsformen och grädda i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.
  • Njut av din lövbiffsgratäng med ris och gärna en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lövbiffsgratäng