Kycklinglevergryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kycklinglevergryta!

Denna kycklinglevergryta med bacon blir så otroligt god och krämig, och den är faktiskt väldigt enkel att göra. Allt görs i en enda panna vilket gör det hela ännu enklare! Servera gärna med potatis, ris, eller en krispig grönsallad!

Denna kycklinglevergryta är god till potatis, ris, eller över en krispig grönsallad. Det är också riktigt gott med kokt broccoli eller blomkål till, två klassiska tillbehör som passar bra till!

Med gott, krispigt bacon är denna gryta perfekt till både vardags och till lugna helgdagar. Ett härligt gott och enkelt recept som både värmer, stärker och gör alla nöjda.

Lite färsk persilja som garnering både ser och smakar trevligt! När jag ska laga kycklinglever så gör jag allt som oftast detta härliga recept, och jag kan faktiskt varmt rekommendera det!

Så gott och så värt att göra, det bästa receptet på kycklinglevergryta enligt mig! Testa gärna enligt anvisningarna nedan!

 

Kycklinglevergryta

Receptet - Så gör du:

Kycklinglevergryta

4.9/5 ( 258 röster )
Denna kycklinglevergryta med bacon blir så otroligt god och krämig, och den är faktiskt väldigt enkel att göra. Allt görs i en enda panna vilket gör det hela ännu enklare! Servera gärna med potatis, ris, eller en krispig grönsallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g kycklinglever
  • 200 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 näve färsk persilja, hackad

Instruktioner

  • Valfritt: Om grytan ska serveras med kokt potatis, potatismos eller ris som tillbehör, börja med att sätta potatis eller ris på kokning!
  • Borsta rent champinjonerna och hacka i bitar. Skala och hacka löken. Ställ åt sidan men ha redo.
  • Tärna kycklinglevern. Stek i stekpanna tillsammans med baconstrimlorna tills att baconet blivit knaprigt. Ta sedan ut ur pannan och separera på kycklinglevern och baconet, men låt fettet vara kvar i pannan.
  • Tillsätt nu champinjonerna och den gula löken och stek mjukt i baconfettet.
  • Tillsätt smör samt kycklinglevern på nytt ner i pannan tillsammans med champinjonerna och löken.
  • När kycklinglevern fått lite färg, häll över grädden. Rör om och låt puttra till en fin krämighet uppnåtts. Krydda med salt och nymalen svartpeppar efter smak. Toppa med baconstrimlorna.
  • Färdigt! Garnera med lite färsk persilja som hackats upp!
  • Servera med tillbehör: potatis, ris, och/eller en härlig grönsallad!
Nyckelord Kycklinglevergryta, Kycklinglevergryta med bacon
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar