Fryst kyckling i ugn – Recept

4.8/5 baserat på 40 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst kyckling i ugn!

Glömt att tina kycklingen? Inga problem! Att laga fryst kyckling i ugn är riktigt enkelt och tar verkligen med detta recept. Det tar inte så lång tid som man kan tro!

Att tillaga fryst kyckling i ugnen utan att först tina kycklingen är så bra eftersom det är en snabb och enkel metod att tillaga en god och mättande maträtt. När du tillagar fryst kyckling i ugnen utan att först tina den, kan du sätta in kycklingen direkt från frysen i ugnen, och sedan låta den gräddas tills den är genomstekt och har en gyllenbrun yta. På så sätt behöver du inte vänta på att kycklingen ska tinas, och du slipper också att behöva hantera den frysta kycklingen, vilket kan vara enklare och bekvämare.

Det är också ett perfekt recept när man har glömt att tina kycklingen, vilket inte är ett problem med detta recept! Fryst kyckling i ugnen är också en bra maträtt eftersom den är rik på protein, vitaminer och näringsämnen, vilket gör den till en näringsrik och hälsosam rätt.

Detta är ett av de enklaste sätten att tillaga fryst kyckling i ugn. Kycklingen blir alltid saftig, mör och smakrik för mig med detta goda recept.

Du kan servera fryst kyckling i ugnen med till exempel potatis, grönsaker och en sås, och njuta av en god och mättande måltid. Perfekt till exempelvis ris eller potatis, eller till en enkel sallad.

Kort sagt så älskar jag detta recept på fryst kyckling i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Fryst kyckling i ugn

Receptet – Så gör du:

Fryst kyckling i ugn

4.8/5 baserat på 40 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Glömt att tina kycklingen? Inga problem! Att laga fryst kyckling i ugn är riktigt enkelt och tar verkligen med detta recept. Det tar inte så lång tid som man kan tro!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st kycklingbröst, frysta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör, smält
  • 1 nypa salt
  • 1 msk svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225ºC.
  • Förbered bakplåten med ett bakplåtspapper.
  • Lägg kycklingen och ringla över olivolja och smält smör.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar.
  • Grädda kycklingen i mitten av ugnen i 30-50 minuter, beroende på kycklingens tjocklek. Om man vill vara riktigt noggrann är kycklingen färdig när innertemperaturen är 74ºC.
  • Färdigt! Njut av din frysta kyckling i ugn!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fryst kyckling i ugn

1 kommentar

  1. 5 stars
    Jävlar vad gott. Tips är att lägga det i en ugnssäker form istället för på en plåt, blir mycket saftigare. Sen ris och en currysås till som man kan hälla skyn i från den stekta kycklingen.. mums

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar