Gryta på kycklinglårfilé – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gryta på kycklinglårfilé!

Så här kan man få till en riktigt enkel men god gryta på kycklinglårfilé, som med fördel serveras tillsammans med kokt ris. Både saftig och fint kryddad, och passar väldigt bra att göra till vardags såväl som till helgen!

I denna gryta så tillåts kycklingen sjuda sig härligt mör och fin i en välsmakande sås som görs på bland annat tomater och paprika, tillsammans med några andra basingredienser.

Grytan innehåller rakt igenom enkla ingredienser, och är så mångsidig att den smakar ljuvligt gott tillsammans med såväl ris, bulgur, matvete som couscous! Det är också gott med en härlig grönsallad till!

Jag gillar verkligen att göra denna gryta och kan varmt rekommendera den! Den håller sig väldigt bra i kylen i upp till en vecka, och den går bra att frysa i upp till 3 månader.

För att tina upp den efter att den varit fryst, ställ den i kylen över natten innan du värmer på den på spisen eller i mikrovågsugn.

Jag älskar denna gryta och tycker helt klart att det är ett av de bästa sätten att laga kycklinglårfilé på! Testa gärna receptet nedan!

Gryta på kycklinglårfilé

Receptet - Så gör du:

Gryta på kycklinglårfilé

4.9/5 ( 184 röster )
Så här kan man få till en riktigt enkel men god gryta på kycklinglårfilé, som med fördel serveras tillsammans med kokt ris. Både saftig och fint kryddad, och passar väldigt bra att göra till vardags såväl som till helgen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 st tomater
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl kycklingbuljong (eller vatten och buljongtärning)
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk currypulver
  • ½ tsk salt
  • extra salt och svartpeppar
  • ris, bulgur, couscous eller matvete till 4 personer

Instruktioner

  • Skölj av och torka kycklinglårfiléerna.
  • Gnid in kycklinglårfiléerna med salt och svartpeppar.
  • Hetta upp olivolja i en panna. Bryn kycklingen på varje sida (ca 10 minuter vardera). När kycklingen är klar tar du ut den och ställer åt sidan. Under tiden, hacka löken, tomaten, och chilin i små bitar.
  • Sätt vatten på kokning till riset enligt risförpackningens anvisningar.
  • Blanda hackad tomat, och hackad röd paprika. Fräs den hackade löken i oljan tills den blir genomskinlig. Häll sedan i den blandade tomatblandningen och låt puttra i 5 minuter.
  • Tillsätt kyckling, buljong, cayennepeppar, curry och timjan. Smaka av med salt och tillsätt mer om det behövs.
  • Låt puttra i 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  • Färdigt! Njut av din gryta på kycklinglårfilé med ris eller annat tillbehör, och gärna en härlig grönsallad!
Nyckelord Gryta på kycklinglårfilé
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar