I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på strimlad kyckling i ugn!
Tillaga en härlig smakupplevelse med denna enkla och smakrika strimlade kyckling i ugn. Med minimal ansträngning och några få ingredienser kan du snabbt och enkelt tillaga en välsmakande rätt som kommer att bli en favorit på middagsbordet!
Du servera den på olika sätt. Tillsammans med en sallad eller med exempelvis ris eller potatis. Du kan också använda den strimlade kycklingen som fyllning i tacos eller wraps för en mer mångsidig måltid. Den passar också bra som topping på en fräsch sallad eller som fyllning i smörgåsar för en snabb och läcker lunch.
Det bästa med att göra kycklingen i ugnen är att man får tid att tillaga tillbehören under tiden! Receptet funkar både för strimlad kyckling direkt från butiken, eller för kyckling man strimlar själv.
Överbliven kyckling kan förvaras i lufttäta behållare i kylskåpet och användas i olika rätter under de kommande dagarna. När den stått i kylen så gillar jag att värma upp kycklingen i mikrovågsugnen innan jag serverar den.
Jag tycker att detta recept är ett perfekt alternativ när man vill ha något snabbt, enkelt och smakrikt. Här kommer recept! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Strimlad kyckling i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g strimlad kyckling
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- Färsk persilja hackad (till garnering)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Om den inte redan är strimlad, så strimla kycklingen i tunna, jämna bitar.
- Blanda paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, torkad oregano, salt och svartpeppar i en skål.
- Lägg de strimlade kycklingbitarna i en ugnsfast form eller en bakplåt med höga kanter.
- Ringla olivolja över kycklingen och blanda väl för att säkerställa att alla bitar är jämnt täckta.
- Strö kryddblandningen över kycklingen och se till att alla bitar är väl kryddade. Blanda om igen för att säkerställa jämn fördelning av kryddorna.
- Placera formen eller plåten i den förvärmda ugnen och baka i cirka 20-25 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och har fått en gyllene färg.
- Ta ut kycklingen från ugnen och låt den vila i några minuter.
- Strö över färskhackad persilja som garnering.
- Servera den strimlade kycklingen varm och njut av dess saftiga smak och kryddiga arom.