Himmelsk kycklingsoppa – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på himmelsk kycklingsoppa!

Klassisk och himmelsk god kycklingsoppa som får dig att må så bra, så varm, så mysig. Perfekt för härliga måltider och kalla nätter!

Inte bara är denna himmelska kycklingsoppa en feel-good-rätt, den är laddad med protein och grönsaker och kommer att hålla dig hydrerad när du känner dig sjuk.

För att frysa, låt din soppa svalna i rumstemperatur innan du överför den till kylen för att svalna helt. Överför sedan till frysvänliga behållare. Förvaras fryst i upp till 6-8 månader.

Jag älskar detta recept på himmelsk kycklingsoppa och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!

Himmelsk kycklingsoppa

Receptet – Så gör du:

Himmelsk kycklingsoppa

4.9/5 ( 128 röster )
Klassisk och himmelskt god kycklingsoppa som får dig att må så bra, så varm, så mysig. Perfekt för härliga måltider och kalla nätter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 t
Totalt 1 t 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 2 msk osaltat smör
  • 1 st gul lök, tärnad
  • 2 st morötter, skalade och skivade
  • 2 st selleristjälkar, tärnade
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 18 dl vatten + 2 tärningar kycklingbuljong
  • 2 st lagerblad
  • salt efter smak
  • nymalen svartpeppar, efter smak
  • 900 g kycklingbröst utan skinn
  • 3 dl makaroner
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 1 msk färskpressad citronsaft, eller mer efter smak

Instruktioner

  • Smält smör i en stor kastrull eller gryta på medelvärme. Tillsätt lök, morötter och selleri. Fräs, rör om då och då, tills grönsakerna är mjuka, cirka 3-4 minuter. Rör ner vitlök tills det doftar, ca 1 minut.
  • Rör ner vatten, buljongtärningar och lagerblad; smaka av med salt och peppar. Tillsätt kyckling och låt koka upp; minska värmen och låt sjuda under lock tills kycklingen är helt tillagad, ca 30-40 minuter. Ta ut kycklingen och låt den svalna lite innan du skär den i lagom stora bitar.
  • Rör ner kycklingen och pastan i soppan och koka tills pastan är färdig.
  • Avlägsna från värme; rör i persilja och citronsaft; smaka av med salt och peppar.
  • Servera omedelbart.
Nyckelord Himmelsk kycklingsoppa
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar