Italiensk ostsoppa – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på italiensk ostsoppa!

Denna italienska ostsoppa är en härligt krämig soppa med italienska smaker som värmer gott. I soppan tillsätter jag även härliga makaroner för en riktigt italiensk känsla. Fastän det är frivilligt, så tillsätter jag även strimlad skinka eller bacon till denna italienska ostsoppa, för en riktigt härlig soppa.

Denna italienska ostsoppa är full av härliga smaker, och konsistensen är ljuvligt len och krämig. Makaronerna och skinkan/baconet gör denna soppa riklig och mättande, och ingredienserna går väl ihop i denna krämiga soppan.

Jag gillar denna soppa året om, den är enkel men känns ändå mättande och lyxig. Överlag gillar jag att göra soppa med jämna mellanrum då jag tycker det gör gott för magen att äta soppa ibland. Då är en av mina favoriter denna enkla italienska ostsoppa!

Italiensk ostsoppa

Receptet – Så gör du:

Italiensk ostsoppa

4.9/5 ( 29 röster )
Denna italienska ostsoppa är en härligt krämig soppa med italienska smaker som värmer gott. I soppan tillsätter jag även härliga makaroner för en riktigt italiensk känsla.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st gul lök, finhackad eller strimlad
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 5,5 dl mjölk
  • 1,5 dl makaroner
  • 300 g strimlad skinka, kokt/rökt, eller bacon
  • 200 g riven parmesan
  • 1,5 tsk italiensk salladskrydda
  • salt enligt smak
  • svartpeppar eller vitpeppar enligt smak

Instruktioner

  • Finhacka eller strimla löken, och stek sedan löken i en stor kastrull i olivolja, tills att den blivit genomskinlig. 
  • Ha i mjölet mjölet i kastrullen och tillsätt även kycklingbuljongen och mjölken. 
  • Låt koka upp och tillsätt makaronerna.
  • Koka makaronerna i soppan enligt pastaförpackningens anvisningar.
  • När makaronerna är färdigkokta, ta av kastrullen från värmen och toppa med skinka och ost. 
  • Rör om i kastrullen tills det att osten smält. 
  • Smaka av med kryddor: italiensk salladskrydda, salt och svartpeppar eller vitpeppar.
  • Njut av din italienska ostsoppa!
Nyckelord Italiensk ostsoppa

 

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar