Blomkålssoppa LCHF – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på blomkålssoppa LCHF.

Om du gillar potatissoppa, kommer du att gå älska denna LCHF-blomkålssoppa. Krämig och ostliknande, detta gör en av de mest tröstande sopporna jag har smakat. Du kan servera detta som en egen måltid eller som tillbehör till en köttig huvudrätt.

Den här läckra och krämiga blomkålsostsoppan, som serveras som förrätt, lunch eller middag, är fullspäckad med ostliknande smak och en silkeslen konsistens.

Blomkål, oavsett om den är riven, mosad eller rostad, så är den en vän med LCHF-dieter. Blomkål är en utmärkt källa till C-vitamin, kalium, och växtbaserade omega-3-fettsyror, vilket kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar, din kognitiva förmåga och kardiovaskulära hälsa.

Toppa gärna soppan med en klick olivolja och lite gräslök om du vill, tillsammans med min favorit – bacon.  

Jag älskar att toppa denna soppa toppad med mer riven ost, gräslök och bacon för en laddad blomkålssoppa som aldrig misslyckas med att glädja alla runt matbordet.

Det fina med soppor är att de kan göras i god tid i större omgångar och värmas upp närhelst du behöver dem.

Förvaring

Denna soppa kommer att hålla i kylen i cirka fyra dagar eller fryst i upp till tre månader.

Överför den kylda soppan till en lufttät behållare och ställ i kylen. Soppa i kylen kommer att vara bra i upp till 4 dagar, vilket gör den till ett perfekt alternativ för en snabb lunch.

För att värma upp, tina i kylen över natten, tillsätt sedan soppan i en kastrull och värm på medelvärme.

Blomkålssoppa LCHF

Receptet – Så gör du:

Blomkålssoppa LCHF

5/5 ( 19 röster )
Om du gillar potatissoppa, kommer du att gå älska denna LCHF-blomkålssoppa. Krämig och ostliknande, detta gör en av de mest tröstande sopporna jag har smakat. Du kan servera detta som en egen måltid eller som tillbehör till en köttig huvudrätt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 msk smör
  • 1 st stort blomkålshuvud uppskuret i buketter
  • 1,2 dl (80 g) tärnad lök
  • 1 st krossad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad timjan
  • 8,5 dl kycklingbuljong
  • 100 g färskost
  • 100 g cheddarost
  • 100 g gouda eller mer cheddar
  • 1,2 dl ovispad vispgrädde
  • salt och peppar efter smak
  • tiill garnering: olivolja, gräslök och bacon, eventuellt mer riven ost

Instruktioner

  • Hetta upp smöret i en stor gryta på låg värme. Tillsätt blomkål, lök, vitlök och timjan. Bryn i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt kycklingbuljongen i grytan och höj värmen till hög. Koka upp och sänk sedan värmen till att det sjuder. Låt sjuda, rör om då och då, tills grönsakerna är mjuka, cirka 30 minuter.
  • Avlägsna från värmen. Använd en stavmixer för att puréa soppan tills den är väldigt slät. (Du kan också puréa i omgångar med en mixer.)
  • Sätt tillbaka grytan på medel-låg värme och tillsätt färskosten och de rivna ostarna. Koka tills osten smält, ca 5 minuter. Rör ner vispgrädden och smaka av med salt och peppar.
  • Servera gärna med olivolja, bacon, gräslök, och mer riven ost som topping.
  • Njut!
Nyckelord Blomkålssoppa LCHF, Keto-blomkålssoppa, LCHF-blomkålssoppa
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar