Mexicanasoppa – Recept

En klassisk och enkel soppa med smak av Mexiko, här kommer mitt favoritrecept på mexicanasoppa!

Mexicanasoppa är en otroligt god och härlig soppa med köttfärs/kycklingfilé och pasta, med smak av härlig tex-mex och tomater!

Denna mexicanasoppa är en klassiker som är perfekt till vardags eller till lugna helgdagar. Den kan göras med både köttfärs eller kycklingfilé. Servera gärna med ett gott bröd!

Denna mexicanasoppa uppskattas av alla i alla åldrar och många känner igen en liknande variant från barndomen i skolmatsalen. Det var alltid en favorit som man blev glad av att äta, med härliga smaker man oftast känner igen.

Mexicanasoppa är ljuvligt god och värmer så härligt. Man blir alltid mätt och belåten efter att man ätit denna soppa, och det är alltid roligt att bjuda på den också. Testa gärna receptet nedan så önskar jag er alla en smaklig måltid!

Mexicanasoppa

Receptet – Så gör du:

Mexicanasoppa

4.9/5 ( 184 röster )
En klassisk och enkel soppa med smak av Mexiko. Mexicanasoppa är en otroligt god och härlig soppa med köttfärs/kycklingfilé och pasta, med smak av härlig tex-mex och tomater!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g köttfärs eller kycklingfilé
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 12 dl vatten
  • 340 g majskorn, avrunna
  • 2,5 dl spagetti klippt i bitar
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • valfritt: chilipulver, eller efter smak
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Fräs färsen eller kycklingen i tärningar i olja. Tillsätt efter en stund hackad gul lök och fräs till den blivit genomskinlig. Köttet ska inte längre vara rosa någonstans.
  • Flytta eventuellt över till en gryta eller stor kastrull. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Rör om. Tillsätt sedan vatten, nedsmulad buljongtärning, kryddor, och majs. Låt puttra i 10 minuter.
  • Rör om, tillsätt brutna spagettibitar och låt koka i cirka 5 minuter till.
  • Späd eventuellt ut soppan genom att tillsätta mer vatten efter smak och värm upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
  • Färdigt! Servera och njut av din mexicanasoppa!
Nyckelord Mexicanasoppa, Mexicosoppa
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar