Risgratäng med kassler – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på risgratäng med kassler!

Denna klassiska risgratäng med kassler är en värmande, mättande och tröstande rätt som passar perfekt till vardags och till lugna, lediga dagar! En klassiker som alltid funkar helt enkelt!

En risgratäng med kassler är en tidlös klassiker som alla uppskattar. Det är en rätt som går enkelt att göra och som har allt man önskar. Gott, luftigt ris, rökig kassler och krämig sås, där det hela är toppat med ost.

Risgratängen tillagas i ugnen på cirka 20-25 minuter vilket ger tid till att duka bordet och eventuellt förbereda en sallad. Riktigt praktiskt!

Ingredienser (risgratäng med kassler till 4 personer)

  • 3 dl ris
  • 600 g kassler
  • 1 purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  1. Sätt riset på kokning och när det börjar koka, sätt ugnen på 225°C. Under tiden riset kokar, skär purjolöken i skivor och kasslern i tärnade bitar.
  2. Häll av det färdigkokta riset och ha ner det i en ugnsform. Blanda med kasslern och purjolöken.
  3. Vispa grädde, chilisås och majonnäs i en skål så det blandas, och häll över risblandningen. Strö riven ost överst på risgratängen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  5. Färdigt! Servera och njut av din risgratäng med kassler, och servera gärna med en härlig grönsallad!
Risgratäng med kassler

Receptet – Så gör du:

Risgratäng med kassler

4.9/5 ( 137 röster )
Denna klassiska risgratäng med kassler är en värmande, mättande och tröstande rätt som passar perfekt till vardags och till lugna, lediga dagar! En klassiker som alltid funkar helt enkelt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 dl ris
  • 600 g kassler
  • 1 st purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt riset på kokning och när det börjar koka, sätt ugnen på 225°C. Under tiden riset kokar, skär purjolöken i skivor och kasslern i tärnade bitar.
  • Häll av det färdigkokta riset och ha ner det i en ugnsform. Blanda med kasslern och purjolöken.
  • Vispa grädde, chilisås och majonnäs i en skål så det blandas, och häll över risblandningen. Strö riven ost överst på risgratängen.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  • Färdigt! Servera och njut av din risgratäng med kassler, och servera gärna med en härlig grönsallad!
Nyckelord Risgratäng med kassler
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar