I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på cowboysoppa som i skolan!
En soppa som har en särskild plats i mitt hjärta är cowboysoppa. Det är ett recept som jag upptäckte när jag gick i skolan, och det har sedan dess blivit en återkommande favorit i mitt kök. I den här artikeln delar jag med mig av detta underbara recept, som kommer att värma ditt hjärta och smaka som en smakresa till vilda västern.
Cowboysoppa är en rustik, mustig och fyllig soppa som är fullpackad med smak. Den har tagit inspiration från den amerikanska västerns tider, när cowboys lagade sina måltider över öppen eld och använde de ingredienser de hade tillgång till.
Detta är en soppa som är enkel att förbereda och som kräver få ingredienser, vilket gör den till ett utmärkt val för vardagsmiddagar eller när du vill njuta av en hjärtlig måltid med vänner och familj.
När soppan är klar är det dags att servera den i varma skålar och njuta av dess härliga smak. Du kan toppa din cowboysoppa med lite riven ost, hackad persilja eller en klick gräddfil för extra smak och dekoration.
Cowboysoppan är ett fantastiskt enkelt recept som ger en smakresa tillbaka till enkla och smakrika tider. Den är perfekt för att stilla hungern och värma själen. Så varför inte prova detta recept och uppleva smakerna från skolmatselen? Receptet hittas här nedanför, smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Cowboysoppa som i skolan
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 3 st stora potatisar, eller 4 st medelstora
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd paprika
- 1 dl matgrädde
- 4 dl mjölk
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och svartpeppar efter smak
- 2 msk olivolja
1 msk tacokrydda ELLER följande:
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk chilipulver (eller mindre efter smak)
Instruktioner
- Skala och tärna potatisarna i små bitar. Hacka paprikan i bitar. Ställ åt sidan så länge.
- Hacka löken och vitlöken fint. Värm upp en kastrull med olja. Stek den hackade löken tillsammans med vitlöken i cirka 2-3 minuter.
- Tillsätt köttfärsen och stek den tillsammans med löken. Smaksätt med salt och peppar.
- Blanda i tomatpuré, torkad oregano, paprikapulver, kalvfond och tacokryddan (eller de kryddorna som går att använda för att ersätta den). Rör om.
- Tillsätt de tärnade potatisbitarna och den hackade paprikan. Rör om och häll sedan i både mjölk och grädde.
- Låt soppan puttra under lock i ungefär 15 minuter, eller tills potatisen har blivit mjuk och soppan har en härlig konsistens!
- Färdigt! Servera som den är eller tillsammans med en klick gräddfil eller creme fraiche och gärna ett gott bröd! Smaklig måltid!
Fantastiskt god soppa! Verkligen ett toppenrecept.