I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på supergod kycklinggryta!
Om du letar efter en rejäl, hälsosam, supergod kycklinggryta har du kommit till rätt ställe! Det är inte bara lätt att förbereda den här grytan, den smakar också som att den har puttrat på spisen i timmar.
Denna supergoda kycklinggryta tar bara 45 minuter från start till mål. Att tillaga kycklingen i grytan innebär att den släpper ut all sin smak till grytan medan den tillagas, vilket ger grytan massor av extra smak.
Den här grytan var väldigt enkel att göra och har fantastisk smak. Servera gärna med ris och ett gott bröd som tillbehör.
Kort sagt älskar jag detta recept på supergod kycklinggryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Supergod kycklinggryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk smör
- 2 st stora morötter, skalade och skivade i skivor
- 1 st stjälkselleri, hackad
- salt
- nymalen svartpeppar
- 3 st vitlöksklyftor, hackad
- 1 msk vetemjöl
- 600 g benfria kycklingbröst utan skinn
- 3 st kvistar färsk timjan
- 1 st lagerblad
- 400 g potatis i klyftor
- 7,5 dl vatten + 2,5 st kycklingbuljongtärningar
- nyhackad persilja, till garnering
Instruktioner
- Smält smöret i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt morötter och selleri. Låt fräsa, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka, cirka 5 minuter. Tillsätt vitlök och fräsa tills det doftar, cirka 30 sekunder.
- Tillsätt vatten och mjöl och rör om. Tillsätt sedan kyckling, timjan, lagerblad, potatis och buljong. Krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda och koka tills kycklingen inte längre är rosa och potatisen är mör, cirka 15 minuter.
- Ta bort från värmen och överför kycklingen till en medelstor skål. Använd två gafflar, strimla kycklingen i små bitar och lägg tillbaka i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med persilja innan servering.