Supergod kycklinggryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på supergod kycklinggryta!

Om du letar efter en rejäl, hälsosam, supergod kycklinggryta har du kommit till rätt ställe! Det är inte bara lätt att förbereda den här grytan, den smakar också som att den har puttrat på spisen i timmar.

Denna supergoda kycklinggryta tar bara 45 minuter från start till mål. Att tillaga kycklingen i grytan innebär att den släpper ut all sin smak till grytan medan den tillagas, vilket ger grytan massor av extra smak.

Den här grytan var väldigt enkel att göra och har fantastisk smak. Servera gärna med ris och ett gott bröd som tillbehör.

Kort sagt älskar jag detta recept på supergod kycklinggryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Supergod kycklinggryta

Receptet - Så gör du:

Supergod kycklinggryta

4.9/5 ( 114 röster )
Om du letar efter en rejäl, hälsosam, supergod kycklinggryta har du kommit till rätt ställe! Det är inte bara lätt att förbereda den här grytan, den smakar också som att den har puttrat på spisen i timmar.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 msk smör
  • 2 st stora morötter, skalade och skivade i skivor
  • 1 st stjälkselleri, hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 st vitlöksklyftor, hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 600 g benfria kycklingbröst utan skinn
  • 3 st kvistar färsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 400 g potatis i klyftor
  • 7,5 dl vatten + 2,5 st kycklingbuljongtärningar
  • nyhackad persilja, till garnering

Instruktioner

  • Smält smöret i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt morötter och selleri och smaka av med salt och peppar. Låt puttra, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka, cirka 5 minuter. Tillsätt vitlök och koka tills det doftar, cirka 30 sekunder.
  • Tillsätt mjöl och rör om, tillsätt sedan kyckling, timjan, lagerblad, potatis och buljong. Krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda och koka tills kycklingen inte längre är rosa och potatisen är mör, cirka 15 minuter.
  • Ta bort från värmen och överför kycklingen till en medelstor skål. Använd två gafflar, strimla kycklingen i små bitar och lägg tillbaka i grytan.
  • Garnera med persilja innan servering.
Nyckelord Supergod kycklinggryta
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar