Supergod kycklinggryta – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på supergod kycklinggryta!

Om du letar efter en rejäl, hälsosam, supergod kycklinggryta har du kommit till rätt ställe! Det är inte bara lätt att förbereda den här grytan, den smakar också som att den har puttrat på spisen i timmar.

Denna supergoda kycklinggryta tar bara 45 minuter från start till mål. Att tillaga kycklingen i grytan innebär att den släpper ut all sin smak till grytan medan den tillagas, vilket ger grytan massor av extra smak.

Den här grytan var väldigt enkel att göra och har fantastisk smak. Servera gärna med ris och ett gott bröd som tillbehör.

Kort sagt älskar jag detta recept på supergod kycklinggryta och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Supergod kycklinggryta

Receptet - Så gör du:

Supergod kycklinggryta

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Om du letar efter en rejäl, hälsosam, supergod kycklinggryta har du kommit till rätt ställe! Det är inte bara lätt att förbereda den här grytan, den smakar också som att den har puttrat på spisen i timmar.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 msk smör
  • 2 st stora morötter, skalade och skivade i skivor
  • 1 st stjälkselleri, hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 st vitlöksklyftor, hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 600 g benfria kycklingbröst utan skinn
  • 3 st kvistar färsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 400 g potatis i klyftor
  • 7,5 dl vatten + 2,5 st kycklingbuljongtärningar
  • nyhackad persilja, till garnering

Instruktioner

  • Smält smöret i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt morötter och selleri. Låt fräsa, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka, cirka 5 minuter. Tillsätt vitlök och fräsa tills det doftar, cirka 30 sekunder.
  • Tillsätt vatten och mjöl och rör om. Tillsätt sedan kyckling, timjan, lagerblad, potatis och buljong. Krydda med salt och peppar. Låt grytan sjuda och koka tills kycklingen inte längre är rosa och potatisen är mör, cirka 15 minuter.
  • Ta bort från värmen och överför kycklingen till en medelstor skål. Använd två gafflar, strimla kycklingen i små bitar och lägg tillbaka i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  • Garnera med persilja innan servering.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Supergod kycklinggryta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar