I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste kycklinggratäng!
Detta är för mig världens godaste kycklinggratäng. En otroligt god och krämig smaksensation som blir färdig på under en timme, och som är perfekt för veckans alla dagar!
Denna kycklinggratäng är den godaste jag har ätit. Den lyfter fram allt det man vill ha i en kycklinggratäng: ljuvlig kyckling och en krämigt len gratäng. Därför har jag också gett den namnet världens godaste kycklinggratäng!
Det som dessutom också är riktigt bra med detta recept är att det går snabbt och enkelt att laga, vilket är en klar fördel!
Världens godaste kycklinggratäng smakar riktigt bra tillsammans med ris och en krispig grönsallad, så jag kan verkligen rekommendera det som tillbehör.

Receptet – Så gör du:
Världens godaste kycklinggratäng
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 200 g (2 paket) bacon
- 5 dl creme fraiche
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk sweet chilisås
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 3 msk kycklingfond
- 1,5 dl riven ost (tips: Västerbottenost)
- salt efter smak
- peppar efter smak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär kycklingfilén i strimlor, och klipp eller skär baconet i små bitar.
- Stek baconet i någon minuter i en torr panna och ta sedan upp det. Stek sedan kycklingfilén i baconfettet, och flytta över både kyckling och bacon till en ugnsform.
- Tillsätt nu creme fraiche, grädde, sweet chilisås, kycklingfond, pressad vitlöksklyfta och sambal oelek ner i pannan. Rör om och salta och peppra efter smak.
- Häll blandningen över kycklingen och baconet i ugnsformen. Toppa med den rivna osten.
- Grädda i 10 till 15 minuter i mitten av ugnen på 225°C. Sätt under tiden ris på kokning enligt risförpackningens anvisningar.
- Färdigt! Njut av världens godaste kycklinggratäng tillsammans med ris och gärna en härlig grönsallad!
Ljuvlig kycklinggratäng
Enkel och jättegod
Godaste kycklinggratängen vi ätit på länge. Tusen tack för receptet!
Riktigt enkel och lyxigt god.