Världens godaste kycklinggratäng – Recept

4.8/5 baserat på 89 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste kycklinggratäng!

Detta är för mig världens godaste kycklinggratäng. En otroligt god och krämig smaksensation som blir färdig på under en timme, och som är perfekt för veckans alla dagar!

Denna kycklinggratäng är den godaste jag har ätit. Den lyfter fram allt det man vill ha i en kycklinggratäng: ljuvlig kyckling och en krämigt len gratäng. Därför har jag också gett den namnet världens godaste kycklinggratäng!

Det som dessutom också är riktigt bra med detta recept är att det går snabbt och enkelt att laga, vilket är en klar fördel!

Världens godaste kycklinggratäng smakar riktigt bra tillsammans med ris och en krispig grönsallad, så jag kan verkligen rekommendera det som tillbehör.

Världens godaste kycklinggratäng

Receptet – Så gör du:

Världens godaste kycklinggratäng

4.8/5 baserat på 89 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig världens godaste kycklinggratäng. En otroligt god och krämig smaksensation som blir färdig på under en timme, och som är perfekt för veckans alla dagar!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g kycklingfilé
  • 200 g (2 paket) bacon
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 dl riven ost (tips: Västerbottenost)
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär kycklingfilén i strimlor, och klipp eller skär baconet i små bitar.
  • Stek baconet i någon minuter i en torr panna och ta sedan upp det. Stek sedan kycklingfilén i baconfettet, och flytta över både kyckling och bacon till en ugnsform.
  • Tillsätt nu creme fraiche, grädde, sweet chilisås, kycklingfond, pressad vitlöksklyfta och sambal oelek ner i pannan. Rör om och salta och peppra efter smak.
  • Häll blandningen över kycklingen och baconet i ugnsformen. Toppa med den rivna osten.
  • Grädda i 10 till 15 minuter i mitten av ugnen på 225°C. Sätt under tiden ris på kokning enligt risförpackningens anvisningar.
  • Färdigt! Njut av världens godaste kycklinggratäng tillsammans med ris och gärna en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste kycklinggratäng

Näringsinnehåll

Portion: 300g | Kalorier: 1050kcal | Kolhydrater: 10.67g | Protein: 67.5g | Fett: 85.83g | Mättat fett: 34.67g | Fleromättat fett: 4.67g | Enkelomättat fett: 31.83g | Transfett: 0.83g | Kolesterol: 438.33mg | Natrium: 2100mg | Kalium: 1073.33mg | Fiber: 0.33g | Socker: 9.5g | Vitamin A: 1583.33IU | Vitamin C: 2.17mg | Kalcium: 591.67mg | Järn: 2.33mg

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

18 Kommentarer

    • Ja, det går bra att förbereda kycklinggratängen några timmar innan du ska tillaga den. Du kan förbereda den enligt receptet upp till steg 5, det vill säga när du har hällt blandningen över kycklingen och baconet i ugnsformen och toppat med den rivna osten. Förvara det hela i kylen under tiden.

      När du är redo att tillaga gratängen, följ steg 6 och 7 genom att grädda den i ugnen. På så sätt kan du ha förberett det mesta av förberedelserna i förväg och snabbt få en härlig och smakrik kycklinggratäng redo att serveras tillsammans med ris och grönsallad när det är dags.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar