Kokt kycklingfilé – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på kokt kycklingfilé!

Kokt kycklingfilé är en mångsidig och hälsosam proteinkälla som kan användas i en mängd olika rätter. Genom att koka kycklingfilé bevaras dess naturliga saftighet och smak samtidigt som den blir mört och lätt att tugga. Detta gör den till ett utmärkt alternativ för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Även perfekt till matlådor!

En klassisk serveringsidé för kokt kycklingfilé är att servera den med ris och en god sås. Kombinationen av den milda smaken från kycklingen, den fluffiga riset och den smakrika såsen skapar en balanserad och tillfredsställande måltid. Du kan också skära kycklingfilén i tunna skivor och använda den som pålägg i sallader, wraps eller mackor. Möjligheterna är oändliga!

När det gäller förvaring är det bäst att låta kycklingen svalna helt innan du förvarar den i kylskåpet. Förpacka den väl i en lufttät behållare. Kycklingfilén kan förvaras i kylskåpet i upp till 3-4 dagar och användas i olika rätter under veckan.

Så, om du letar efter ett enkelt och mångsidigt recept som ger dig mört och saftigt kycklingkött, ge kokt kycklingfilé en chans. Med sin neutrala smak passar den perfekt ihop med ris, sås och andra tillbehör. Variera kryddningen och tillbehören för att skapa din personliga touch och njut av denna läckra proteinkälla! Smaklig måltid, här kommer receptet!

Kokt kycklingfilé

Receptet – Så gör du:

Kokt kycklingfilé

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Genom att koka kycklingen bevaras dess saftighet och möjliggör enkel tillagning. Resultatet blir mört, saftigt och perfekt tillagad kyckling! Servera exempelvis med ris eller potatismos, en krämig sås, eller som del av en sallad, med eller utan dressing, för en komplett och välsmakande måltid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 4 st kycklingfiléer
 • Salt efter smak
 • Svartpeppar efter smak

Instruktioner

 • Skölj kycklingfiléerna under kallt vatten och placera dem i en stor kastrull.
 • Tillsätt vatten i kastrullen så att kycklingfiléerna är täckta. Tillsätt salt och svartpeppar efter smak.
 • Koka upp vattnet och kycklingen på hög värme. Sänk sedan värmen till medelhög och låt kycklingen sjuda i cirka 15-20 minuter, eller tills den är genomkokt och saftig. Se till att kycklingen är ordentligt tillagad, utan något spår av en rosa insida.
 • Under tiden kan du förbereda riset (om du vill servera med ris). Koka upp vatten i en separat kastrull och tillsätt ris till fyra personer. Låt det koka enligt anvisningarna på förpackningen, tills det är mjukt och genomkokt.
 • När kycklingfiléerna är klara, ta bort dem från kastrullen och låt dem vila i några minuter för att bevara saftigheten. Skär sedan kycklingen i skivor eller tärningar. Krydda med salt och peppar efter smak.
 • Färdigt! Njut av din kycklingfilé!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kokt kycklingfilé

1 kommentar

 1. 5 stars
  Nu ska det kokas kyckling till tahinisås. Rester blir perfekt för pålägg utan en massa tillsatser under veckan, tack!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar