Långkokt kycklingbröst – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långkokt kycklingbröst!

Detta är det enklaste sättet att göra långkokt kycklingbröst! Kycklingbröst blir med långkok saftiga, möra och perfekt tillagade varje gång. Gör helt enkelt perfekta långkokta kycklingbröst direkt med detta recept!

Detta recept på långkokt kycklingbröst är extremt mångsidigt och går bra till exempelvis ris eller potatis, med mycket mera! Kryddningen är mycket enkel och ger denna mångsidighet.

Det blir så mört att det enkelt kan strimlas eller delas upp i tärningar för att användas i en härlig sallad.

Man kan förvara rester i kylen i en förseglad behållare i 4-5 dagar. Att frysa går också bra.

Kort sagt älskar jag dessa långkokta kycklingbröst och tycker de är riktigt värda att göra. Enkla, goda, mångsidiga och så otroligt möra och saftiga!

Långkokta kycklingbröst

Receptet – Så gör du:

Långkokt kycklingbröst

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är det enklaste sättet att göra långkokt kycklingbröst! Kycklingbröst blir med långkok saftiga, möra och perfekt tillagade varje gång. Gör helt enkelt perfekta långkokta kycklingbröst direkt med detta recept!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 3 timmar 5 minuter
Totalt 3 timmar 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 450 g benfria kycklingbröst utan skinn
  • 1 dl vatten eller kycklingbuljong
  • 1 st liten nypa salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg dina kycklingbröst i en slowcooker/crockpot. Häll vatten över kycklingbrösten så att det precis täcker dem.
  • Strö salt och peppar över kycklingbrösten. Täck över med lock och låt koka på låg värme i 6-7 timmar, eller på hög värme i 3-4 timmar.
  • Om man vill vara exakt så är kycklingen är färdig när den har en inre temperaturen på 74 grader Celsius.
  • Njut av dina långkokta kycklingbröst!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Långkokt kycklingbröst

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar