Dressing till kycklingsallad – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dressing till kycklingsallad!

Denna goda dressing till kycklingsallad kräver bara några få ingredienser och smakar riktigt bra. Den går snabbt att göra och är riktigt ljuvlig!

Denna krämiga, härliga dressing passar perfekt till saftig kyckling och krispiga salladsblad. Den görs på framförallt majonnäs som bas, tillsammans med några enkla ingredienser som man oftast har hemma i kyl och skafferi.

Tillsätt gärna lite tomater, pasta, krutonger, och riven ost till din kycklingsallad tillsammans med dressingen för att fylla ut den och göra ännu mer mättande och komplett.

Denna dressing brukar jag göra till kycklingsallad som jag sedan tar till jobbet som matlådor. Det blir alldeles perfekt och väldigt enkelt. Att göra sina egna såser gör att man vet exakt vad som är i dem, och det är faktiskt budgetvänligt också!

Eventuella rester förvaras direkt ihop med kycklingsalladen, men också en lufttät burk eller skål med plastfolie går bra. Där håller den sig fin i flera dagar i kylen enligt min erfarenhet.

Jag älskar denna dressing till kycklingsallad och tycker den är riktigt värd att göra. God, krämig och snabb. Testa gärna receptet nedan!

Dressing till kycklingsallad

Receptet – Så gör du:

Dressing till kycklingsallad

4.9/5 ( 102 röster )
Denna goda dressing till kycklingsallad kräver bara några få ingredienser och smakar riktigt bra. Den går snabbt att göra och är riktigt ljuvlig!
Förberedelser 3 minuter
Tillagning 2 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1,25 dl majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad 
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 0,75 dl finriven parmesanost
  • 1 msk vatten
  • nymalen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Kombinera majonnäs, vitlök, citronsaft, dijonsenap och salt i en skål. Rör om för att kombinera.
  • Rör ner parmesanen, följt av vattnet. Krydda med svartpeppar efter smak.
  • Servera till din kycklingsallad!
Nyckelord Dressing till kycklingsallad
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar