Broccoligratäng med skinka – Recept

4.8/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på broccoligratäng med skinka!

Denna broccoligratäng med skinka är ett enkelt, gott lågkolhydratrecept för en utsökt måltid. Den är lätt men mättande, och proppfull med fantastiska smaker. Ett perfekt recept för alla dagar i veckan.

Denna broccoligratäng med skinka kan avnjutas när som helst på dagen. Gott till middag, lunch eller brunch, eller så kan den också göras som ett läckert tillbehör till en fin stek.

Det är enkelt att laga denna rätt, men den är samtidigt mättande nog för den ska hålla dig mätt och belåten länge. Jag skulle säga att det är ett perfekt vardagsrecept, som också går utmärkt att göra till lugna helger.

Du kan använda antingen färsk eller fryst broccoli, delikatessskinka eller vanlig skinka. Återigen, när det kommer till ost finns det inget rätt eller fel, riven cheddarost eller mild ost är båda två exempel på bra val för detta recept.

Broccoligratäng med skinka

Receptet – Så gör du:

Broccoligratäng med skinka

4.8/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna broccoligratäng med skinka är ett enkelt, gott lågkolhydratrecept för en utsökt måltid. Den är lätt men mättande, och proppfull med fantastiska smaker. Ett perfekt recept för alla dagar i veckan.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 7,5 dl broccolibuketter (färska eller frysta)
  • 2,5 dl skinka
  • 2,5 dl riven ost
  • 5 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till smörjning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Lägg broccolibuketterna i en kastrull med saltat vatten och låt koka upp.
  • Koka i 3-4 minuter tills broccolin är något mjuk, häll sedan av vattnet ordentligt.
  • Smöra en ugnssäker form, tillsätt de kokta broccolibuketterna.
  • Skär skinkan i tärningar och tillsätt den till broccolin.
  • Toppa med riven ost.
  • Vispa äggen i en skål, tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
  • Häll över övriga ingredienser i ugnsformen.
  • Grädda i den förvärmda ugnen vid 180°C i 30-40 minuter eller tills äggen är tillagade och osten smält.
  • Färdigt! Njut av din broccoligratäng med skinka!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Broccoligratäng med skinka

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar