Chipsgratäng – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chipsgratäng!

Detta är en riktigt god chipsgratäng som är förvånansvärt god om man inte smakat den tidigare! Servera med ris och gärna en härlig grönsallad.

Chipsgratäng är en riktig komfortmat som är perfekt om man vill ha något enkelt, med massor av goda ingredienser, och en ljuvlig mix av kyckling, potatis, och krämig gratängfyllning.

Denna chipsgratäng gillar jag att göra vid festliga, lugna hemmakvällar, exempelvis när man vill ta det lugnt och titta på en film. Uppskattas av alla!

För en riktigt god, mättande rätt med extra allt, så kan jag varmt rekommendera denna festliga chipsgratäng. Receptet hittas precis här nedanför!

Chipsgratäng

Receptet – Så gör du:

Chipsgratäng

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en riktigt god chipsgratäng som är förvånansvärt god om man inte smakat den tidigare! Servera med ris och gärna en härlig grönsallad.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 900 g kycklingfilé
  • smör till stekning
  • grillkrydda efter smak
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • ½ st strimlad purjolök
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g (1/2 burk) mango chutney
  • grillchips

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skär kycklingen i små bitar och stek i smör i stekpannan. Krydda med salt, peppar, och grillkrydda. Placera kycklingen i en ugnsform, och toppa med finstrimlad purjolök.
  • Vispa vispgrädden och blanda sedan försiktigt ner creme fraiche och mango chutney. Bred ut över kycklingen och purjolöken i formen.
  • Täck ugnsformen formen med grillchips i ett lager.
  • Grädda gratängen i mitten av ugnen i 30 minuter eller gratängen fått en fin gyllene färg. Sätt ris till 4 personer på kokning enligt förpacknings anvisningar. Förbered gärna en god grönsallad.
  • Färdigt! Servera chipsgratängen med ris och en god grönsallad.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chipsgratäng

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar