Världens godaste fiskgratäng – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på världens godaste fiskgratäng!

Detta är enligt mig världens godaste fiskgratäng och detta recept ger en riktigt god och härlig måltid. Den blir snabbt en favorit på matbordet!

Världens godaste fiskgratäng är detta enligt mig. Den är riktigt krämig och har en riktigt gott gratinerat potatismos. Kom ihåg att tina fisken om det behövs.

Servera gärna med en god sallad, och toppa gärna med lite extra dill, färsk eller torkad.

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste fiskgratäng och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste fiskgratäng

Receptet – Så gör du:

Världens godaste fiskgratäng

4.9/5 ( 108 röster )
Detta är enligt mig världens godaste fiskgratäng och detta recept ger en riktigt god och härlig måltid. Den blir snabbt en favorit på matbordet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g räkor (jag använder med skal)
  • 400 g torskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1 st stor morot eller 2 mindre morötter
  • 8 st till 10 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 st äggulor
  • 1 dl grädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt, turkisk
  • 1 dl färsk dill (finhackad, eller 1 tsk torkad dill)
  • 2 msk citronsaft
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • färsk eller torkad dill till garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skala räkorna om de har skal och sätt potatisen på kokning.
  • Smörj en ugnsform med lite olivolja.
  • Tillsätt torsken till ugnsformen och krydda med salt och peppar.
  • Riv morötterna och placera den rivna moroten över torsken.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  • När potatisen har kokat färdigt, låt vattnet rinna av och mosa den. Tillsätt äggulor, smör, mjölk, salt och peppar.
  • Ta ut fisken ur ugnen och låt vätskan rinna av i en kastrull. Tillsätt grädde och turkisk yoghurt till kastrullen med vätskan.
  • Sätt kastrullen på spisen och låt koka upp, låt puttra i någon minut på låg värme. Krydda med dill, citronsaft, salt och peppar.
  • Fördela potatismoset runt fisken, till exempel genom att spritsa.
  • Tillsätt räkorna och häll över såsen som fått koka lite i kastrullen.
  • Grädda i ugnen på nytt i cirka 15 minuter på 200°C tills gratängen fått en fin gyllene färg. Toppa gärna med lite dill när du har tagit ut den ur ugnen.
  • Njut av världens godaste fiskgratäng!
Nyckelord Världens godaste fiskgratäng
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar