Världens godaste fiskgratäng – Recept

4.5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på världens godaste fiskgratäng!

Detta är enligt mig världens godaste fiskgratäng och detta recept ger en riktigt god och härlig måltid. Den blir snabbt en favorit på matbordet!

Världens godaste fiskgratäng är detta enligt mig. Den är riktigt krämig och har en riktigt gott gratinerat potatismos. Kom ihåg att tina fisken om det behövs.

Servera gärna med en god sallad, och toppa gärna med lite extra dill, färsk eller torkad.

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste fiskgratäng och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste fiskgratäng

Receptet – Så gör du:

Världens godaste fiskgratäng

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är enligt mig världens godaste fiskgratäng och detta recept ger en riktigt god och härlig måltid. Den blir snabbt en favorit på matbordet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 550 g torskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 1 st stor morot eller 2 mindre morötter
  • 8 st till 10 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 2 st äggulor
  • 1 dl grädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt, turkisk
  • 1 dl färsk dill (finhackad, eller 1 tsk torkad dill)
  • 2 msk citronsaft
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • färsk eller torkad dill till garnering

Instruktioner

  • Se till att fisken är tinad.
  • Sätt potatisen på kokning. Sätt ugnen på 200°C.
  • Smörj en ugnsform med lite olivolja.
  • Tillsätt torsken till ugnsformen och krydda med salt och peppar.
  • Riv morötterna och placera den rivna moroten över torsken.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  • När potatisen har kokat färdigt, låt vattnet rinna av och mosa den. Tillsätt äggulor, smör, mjölk, salt och peppar.
  • Ta ut fisken ur ugnen och låt vätskan rinna av i en kastrull. Tillsätt grädde och turkisk yoghurt till kastrullen med vätskan.
  • Sätt kastrullen på spisen och låt koka upp, låt puttra i någon minut på låg värme. Krydda med dill, citronsaft, salt och peppar.
  • Fördela potatismoset runt fisken, till exempel genom att spritsa.
  • Häll över såsen som fått koka lite i kastrullen.
  • Grädda i ugnen på nytt i cirka 15 minuter på 200°C tills gratängen fått en fin gyllene färg. Toppa gärna med lite dill när du har tagit ut den ur ugnen.
  • Njut av världens godaste fiskgratäng!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste fiskgratäng

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar