Kycklingspett i ugn – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på kycklingspett i ugn!

Kycklingspett i ugn är inte bara enastående gott! Det är också ett bekvämt sätt att servera saftiga och välkryddade kycklingbitar som passar bra tillsammans med massor av olika tillbehör. Med detta enkla och delikata recept kan du förvandla vanliga kycklingfiléer till härliga munsbitar med en touch av Medelhavets smaker. Låt oss utforska detta recept som kommer att förgylla din måltid.

Att förbereda dessa kycklingspett i ugn innebär att du kombinerar den saftiga smaken av kyckling med den välbalanserade smaksättningen av örter och kryddor. Förberedelseprocessen är enkel och resultatet är en välsmakande rätt som kommer att tillfredsställa alla smaklökar.

För att komma igång, börja med att blötlägga träspetten om du inte använder spett i metall. Detta förhindrar att de bränns i ugnen och hjälper till att säkerställa en smidig matlagning.

Den snabba marinaden är nyckeln till att lyfta smakerna på kycklingspetten. I en skål blandar du olivolja, citronsaft, torkad oregano, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Denna blandning skapar en underbar symfoni av smaker som kommer att smaksätta kycklingen på ett enastående sätt.

Skär kycklingfilén i bitar som passar perfekt på spetten och låt dem sedan marinera i den skapade marinaden. Låt kycklingen gotta sig i smakerna i minst 15-20 minuter. Medan kycklingen marineras kan du värma upp ugnen till 220°C och förbereda en ugnsfast plåt eller form.

När marineringen är klar är det dags att trä kycklingbitarna på spetten. Placera dem sedan på den förberedda ugnssäkra plåten eller formen och sätt in dem i den förvärmda ugnen. Låt kycklingspetten grillas i ugnen i ungefär 15-20 minuter, eller tills de har fått en vacker gyllene färg och är genomstekta. Tiden kan variera beroende på ugn och storlek på kycklingbitarna, så det är alltid en god idé att hålla ett öga på dem under tillagningen.

När kycklingspetten är färdiga, ta ut dem från ugnen och låt dem vila några minuter innan servering. Detta kommer att hjälpa till att bevara saftigheten i köttet och låta smakerna sätta sig.

Dessa ljuvliga kycklingspett är redo att serveras! Välj dina favoritdipp och såser som tzatziki eller hummus för att förhöja smakerna ytterligare. Varför inte också servera dem med en sidan av ris för en komplett måltid?

Med detta enkla recept på kycklingspett i ugn har du en smakrik och näringsrik måltid som hela familjen kommer att älska. Det är ett utmärkt sätt att ge din middag en Medelhavsinspirerad touch utan att behöva stå vid spisen i timmar. Så ge dig själv och dina nära en smakupplevelse att minnas genom att prova dessa saftiga och välsmakande kycklingspett.

Kycklingspett i ugn

Receptet – Så gör du:

Kycklingspett i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Servera gärna dessa goda, ugnsgrillade kycklingspetten med en god sås, sallad, ris, eller klyftpotatis eller andra valfria tillbehör.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 650 g kycklingfilé skuren i bitar
 • 2 msk olivolja
 • 2 tsk citronsaft
 • 2 tsk torkad oregano
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk lökpulver
 • 1/2 tsk paprikapulver
 • 1/2 tsk salt
 • 1/4 tsk svartpeppar
 • Träspett blötlagda om de är av trä eller metallspett

Instruktioner

 • Tänk på att förbereda eventuella tillbehör under receptets gång, såsom kokt ris!
 • Om du använder träspett, lägg dem helt i blöt i exempelvis en ugnsform.
 • I en skål blandar du olivolja, citronsaft, torkad oregano, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Detta blir din marinad.
 • Skär kycklingfilén i bitar av lämplig storlek för spett.
 • Lägg kycklingbitarna i marinaden och rör om så att de är ordentligt täckta. Låt kycklingen stå och marinera i minst 15-20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 220°C.
 • Trä kycklingbitarna på spetten och placera spetten på en ugnssäker plåt eller i en ugnsfast form.
 • Baka kycklingspetten i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt och har en fin gyllene färg. Tiden kan variera beroende på ugn och storlek på kycklingbitarna.
 • Ta ut spetten från ugnen och låt dem vila några minuter innan servering.
 • Färdigt! Servera de ugnsgrillade kycklingspetten med ditt val av såser, till exempel tzatziki eller hummus, och gärna också med ris!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kycklingspett i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar