Detta är för mig världens godaste kycklinggratäng. En otroligt god och krämig smaksensation som blir färdig på under en timme, och som är perfekt för veckans alla dagar!
Skär kycklingfilén i strimlor, och klipp eller skär baconet i små bitar.
Stek baconet i någon minuter i en torr panna och ta sedan upp det. Stek sedan kycklingfilén i baconfettet, och flytta över både kyckling och bacon till en ugnsform.
Tillsätt nu creme fraiche, grädde, sweet chilisås, kycklingfond, pressad vitlöksklyfta och sambal oelek ner i pannan. Rör om och salta och peppra efter smak.
Häll blandningen över kycklingen och baconet i ugnsformen. Toppa med den rivna osten.
Grädda i 10 till 15 minuter i mitten av ugnen på 225°C. Sätt under tiden ris på kokning enligt risförpackningens anvisningar.
Färdigt! Njut av världens godaste kycklinggratäng tillsammans med ris och gärna en härlig grönsallad!