Go Back
+ servings
Världens godaste kycklinggratäng

Receptet - Så gör du:

Världens godaste kycklinggratäng

4.7/5 baserat på 94 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är för mig världens godaste kycklinggratäng. En otroligt god och krämig smaksensation som blir färdig på under en timme, och som är perfekt för veckans alla dagar!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g kycklingfilé
  • 200 g (2 paket) bacon
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk kycklingfond
  • 1,5 dl riven ost (tips: Västerbottenost)
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär kycklingfilén i strimlor, och klipp eller skär baconet i små bitar.
  • Stek baconet i någon minuter i en torr panna och ta sedan upp det. Stek sedan kycklingfilén i baconfettet, och flytta över både kyckling och bacon till en ugnsform.
  • Tillsätt nu creme fraiche, grädde, sweet chilisås, kycklingfond, pressad vitlöksklyfta och sambal oelek ner i pannan. Rör om och salta och peppra efter smak.
  • Häll blandningen över kycklingen och baconet i ugnsformen. Toppa med den rivna osten.
  • Grädda i 10 till 15 minuter i mitten av ugnen på 225°C. Sätt under tiden ris på kokning enligt risförpackningens anvisningar.
  • Färdigt! Njut av världens godaste kycklinggratäng tillsammans med ris och gärna en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste kycklinggratäng

Näringsinnehåll

Portion: 300g | Kalorier: 1050kcal | Kolhydrater: 10.67g | Protein: 67.5g | Fett: 85.83g | Mättat fett: 34.67g | Fleromättat fett: 4.67g | Enkelomättat fett: 31.83g | Transfett: 0.83g | Kolesterol: 438.33mg | Natrium: 2100mg | Kalium: 1073.33mg | Fiber: 0.33g | Socker: 9.5g | Vitamin A: 1583.33IU | Vitamin C: 2.17mg | Kalcium: 591.67mg | Järn: 2.33mg