Godaste falukorvsgrytan – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett recept på (vad jag tycker är) den godaste falukorvsgrytan!

Med detta recept kommer du kunna laga den godaste falukorvsgrytan som jag någonsin har smakat. Det är en rätt som verkligen fångar smaken av hemlagad komfortmat. Grytan är fylld med smakrika ingredienser och har en intensiv tomatbas som ger den en härlig och krämig konsistens.

Det bästa med denna falukorvsgryta är att den är mycket mångsidig. Du kan servera den med ris eller med pasta. Det är en rätt som passar lika bra till vardags som under lugna helgdagar, som till att ha med sig i matlådan!

Tillagningen är enkel och snabb, vilket gör det till ett perfekt vardagsrecept när tiden är knapp. Du börjar med att steka falukorven för att ge den en härlig gyllene färg och locka fram dess smaker. Sedan fräser du löken och tillsätter den tillsammans med tomatpuré, krossade tomater och kryddor. Låt allt puttra ihop och låt de olika smakerna smälta samman till en harmonisk enhet. Resultatet blir en magiskt god falukorvsgryta.

Grytan kan förvaras i lufttät behållare eller exempelvis matlådor, i kylskåpet i upp till 3-4 dagar. Se till att låta grytan svalna helt innan du förvarar den i kylskåpet. För att bevara smaken och konsistensen på bästa sätt, rekommenderas att värma upp grytan försiktigt i mikrovågsugn eller på spisen vid servering dagarna efter. Tänk på att matlådor kan vara praktiska för att ta med sig grytan som en måltid på jobbet eller skolan, vilket gör det enkelt att njuta av denna goda rätt även när man är på språng!

Prova gärna detta recept på den godaste falukorvsgrytan som i alla fall jag någonsin har ätit! Det är ett recept som har blivit en favorit i köket, och som vi återvänder till gång på gång. Låt smakerna ta över och njut av varje tugga av denna oemotståndliga rätt! Smaklig måltid!

Godaste falukorvsgrytan

Receptet – Så gör du:

Godaste falukorvsgrytan

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En smakrik falukorvsgryta med en intensiv tomatbas som kombinerar saftig falukorv, grönsaker och härliga kryddor! Det bästa av allt är att du kan välja mellan att servera grytan med antingen fluffigt ris eller pasta som tillbehör!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g falukorv
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 st röd paprika tärnad
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 dl tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk basilika eller persilja för garnering valfritt
  • Olivolja för stekning
  • 4 portioner ris eller pasta som tillbehör

Instruktioner

  • Skär falukorven i korta, tunna stavar.
  • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med lite olivolja på medelhög värme. Stek falukorvsskivorna tills de får en gyllene färg. Ta ut korven och lägg åt sidan.
  • I samma stekpanna, tillsätt hackad lök, vitlök och tärnad paprika. Fräs i några minuter tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  • Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré, vatten, buljongtärning, paprikapulver, torkad oregano och basilika. Rör om väl och låt det sjuda i cirka 15 minuter för att låta smakerna blandas.
  • Tillsätt den stekta falukorven till grytan och låt det sjuda i ytterligare 5-10 minuter tills korven är genomvarm.
  • Smaka av med salt och svartpeppar efter smak. Justera kryddningen om det behövs.
  • Under tiden kan du koka ris eller pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Servera den härliga falukorvsgrytan varm, tillsammans med ris eller pasta som tillbehör.
  • Garnera med färsk basilika eller persilja vid servering om du önskar.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste falukorvsgrytan

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar