Go Back
+ servings
Köttfärsrulle

Receptet - Så gör du:

Köttfärsrulle

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett riktigt gott recept på köttfärsrulle som görs med färdigköpt smördeg, och som gärna serveras med en god isbergssallad och gärna en sås på creme fraiche!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g färs
  • 2 rullar kyld smördeg (jag gör 2 st köttfärsrullar)
  • 2 st ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 nypa spiskummin
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 st gul lök
  • 150 g riven ost
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220°C.
  • Stek den finhackade gula löken och vitlöken i olja så den blir genomskinlig. Tillsätt färsen och eventuellt lite olja till, och stek så den inte längre är rosa någonstans.
  • Tillsätt kryddorna och tomatpuré, låt fräsa någon minut. Rör om och späd med lite vatten.
  • Ta fram en stor skål och tillsätt köttfärsblandningen. Tillsätt ett ägg och en äggvita (OBS: spara gulan från det andra ägget för pensling senare). Rör om och låt svalna.
  • Lägg ut dina två ark kyld smördeg på varsin plåt klädd med bakplåtspapper. Placera ut avsvalnad färs som inte är varm i ett lager över vardera smördeg. Tillsätt lite ost ovanpå färsen.
  • Rulla ihop som en rulltårta och pensla med äggulan.
  • Gratinera på plåt i mitten av ugnen i cirka 15 minuter så rullen får lite gyllene färg.
  • Ta ut ur ugnen och servera med en härlig grönsallad och en sås på creme fraiche!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärsrulle