Detta är ett riktigt gott recept på köttfärsrulle som görs med färdigköpt smördeg, och som gärna serveras med en god isbergssallad och gärna en sås på creme fraiche!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
800gfärs
2rullarkyld smördeg (jag gör 2 st köttfärsrullar)
2stägg
3msktomatpuré
1sthackad vitlöksklyfta
1nypaspiskummin
1nypapaprikapulver
1nypacayennepeppar
1stgul lök
150griven ost
salt
peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C.
Stek den finhackade gula löken och vitlöken i olja så den blir genomskinlig. Tillsätt färsen och eventuellt lite olja till, och stek så den inte längre är rosa någonstans.
Tillsätt kryddorna och tomatpuré, låt fräsa någon minut. Rör om och späd med lite vatten.
Ta fram en stor skål och tillsätt köttfärsblandningen. Tillsätt ett ägg och en äggvita (OBS: spara gulan från det andra ägget för pensling senare). Rör om och låt svalna.
Lägg ut dina två ark kyld smördeg på varsin plåt klädd med bakplåtspapper. Placera ut avsvalnad färs som inte är varm i ett lager över vardera smördeg. Tillsätt lite ost ovanpå färsen.
Rulla ihop som en rulltårta och pensla med äggulan.
Gratinera på plåt i mitten av ugnen i cirka 15 minuter så rullen får lite gyllene färg.
Ta ut ur ugnen och servera med en härlig grönsallad och en sås på creme fraiche!