Festlig köttfärsgratäng – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I den här artikeln ger jag mitt favoritrecept på festlig köttfärsgratäng!

En härligt festlig köttfärsgratäng som är ljuvlig god, mättande och värmande. Piffar till dagens middag vilken dag i veckan som helst!

Denna festliga köttfärsgratäng blir snabbt en favorit på matbordet. Jag gillar att servera den med en god, fräsch sallad som tillbehör.

Med sin härligt krämiga konsistens och saftiga, goda smaker blir detta en riktigt festlig köttfärsgratäng till vardag och helg. Vill man gör det lite extra festligt kan man vara lite extra generös med den rivna osten som toppar gratängen!

Jag älskar verkligen detta recept på festlig köttfärsgratäng och tycker den är riktigt värd att göra. Så saftigt god, enkel, och snabb. Testa gärna receptet nedan!

Festlig köttfärsgratäng

Receptet – Så gör du:

Festlig köttfärsgratäng

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En härligt festlig köttfärsgratäng som är ljuvlig god, mättande och värmande. Piffar till dagens middag vilken dag i veckan som helst!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5 dl okokta makaroner
  • 600 g till 700 g köttfärs
  • 400 g (1 burk) pastasås
  • 6 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Sätt pasta på kokning enligt förpackningens anvisningar.
  • I en panna, stek färsen i olja eller smör tills den fått färg överallt.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
  • Tillsätt pastasåsen ner i pannan och låt puttra i 5 minuter.
  • I en skål, vispa ihop ägg och mjölk.
  • Blanda ihop kokta makaroner och köttfärs och ha ner i en ugnsform. Häll över äggstanningen. Toppa med riven ost.
  • Gratinera i mitten av ugnen på 200°C i 20 minuter. Förbered gärna en grönsallad under tiden.
  • Njut av din festliga köttfärsgratäng.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Festlig köttfärsgratäng

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar