Bröd utan jäst och mjölk – Recept

4.3/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd utan jäst och mjölk!

Detta recept är perfekt för dig som vill baka bröd utan att använda jäst och mjölk. Istället använder vi bakpulver som ger brödet sin fina fluffighet. Med endast några få ingredienser bakar vi detta saftiga bröd som är redo att avnjutas på nolltid!

Detta bröd utan jäst och mjölk kan serveras på olika sätt. Det är perfekt som en frukosttoast med ditt favoritpålägg, som ett tillbehör till soppor och sallader, eller som en bas för smörgåsar. Skär brödet i skivor och njut av dess mjukhet och goda smak.

För att bevara brödets fräschhet är det viktigt att förvara det på rätt sätt. När brödet har svalnat helt kan du förvara det i en brödpåse eller en lufttät behållare. Placera det i rumstemperatur eller i kylskåpet om du vill förlänga hållbarheten. Brödet håller sig vanligtvis färskt i upp till 2-3 dagar, men du kan också frysa det för längre förvaringstid.

Receptet på detta läckra bröd utan jäst och mjölk hittas här nedanför. Vi hoppas att du kommer att älska detta enkla och smakfulla bröd utan jäst och mjölk. Ge det ett försök och låt doften av nybakat bröd fylla ditt kök!

Bröd utan jäst och mjölk

Receptet – Så gör du:

Bröd utan jäst och mjölk

4.3/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett gott bröd utan jäst och mjölk, som dessutom går snabbare att göra då det inte behöver stå och jäsa. Brödet blir härligt saftigt och mjukt, perfekt till frukost, till soppor och grytor, eller till smörgåsar.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 12 skivor

Ingredienser
 

 • 6 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 2 dl vatten
 • 3 msk olivolja

Instruktioner

 • Förvärm ugnen till 200°C. Smörj en brödform eller täck den med bakplåtspapper.
 • I en stor skål, blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
 • Tillsätt vatten och olivolja i mjölblandningen. Blanda väl tills ingredienserna är ordentligt kombinerade och bildar en deg.
 • Häll degen i den förberedda brödformen och jämna till ytan.
 • Grädda brödet i förvärmd ugn i ca 25-30 minuter, eller tills det har fått en gyllene färg och en tandpetare som sätts in i mitten av brödet kommer ut ren.
 • Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna i formen i några minuter. Ta sedan ut brödet ur formen och låt det svalna helt på ett galler.
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bröd utan jäst och mjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar