Supergott filmjölksbröd – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på filmjölksbröd!

Detta är ett fantastiskt recept på filmjölksbröd som kommer att förgylla dina frukostar och fikastunder. Brödet är inte bara otroligt gott, det är även lätt att göra och kräver inga avancerade ingredienser.

Filmjölksbröd är känt för sin saftighet och den härliga syrligheten som filmjölken ger. Den balanserar perfekt med den naturliga sötman från sirapen i detta recept. Dessutom bidrar rågmjölet till en rustik och fyllig smak, medan vetemjölet ger brödet en luftig och mjuk konsistens.

För att baka detta läckra filmjölksbröd behöver du bara blanda ihop några få ingredienser och sedan grädda brödet det i ugnen. Du kan även anpassa receptet efter dina egna preferenser genom att lägga till extra smaker som russin, hackade nötter eller frön. Detta gör varje bröd unikt och anpassat efter din smakpalett.

Förvara brödet lufttätt på en sval och torr plats, helst borta från direkt solljus och fukt. En brödpåse eller brödförvaringslåda är båda bra alternativ. Man kan även frysa in brödet! Skär det i skivor, placera skivorna i en fryspåse eller lufttät behållare och frys in. Vid behov kan du ta ut skivorna och tina dem vid rumstemperatur eller rosta dem för att återuppväcka smaken och konsistensen.

Testa gärna att baka detta supergoda filmjölksbröd för en riktig smakupplevelse! Receptet hittas här nedanför, så önskar jag en riktigt trevlig bakning!

Supergott filmjölksbröd

Receptet – Så gör du:

Supergott filmjölksbröd

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Med detta filmjölksbröd kan du njuta av en perfekt kombination av mjukhet, syrlighet och sötma i varje tugga. Skär upp brödet i generösa skivor, bred dem eller lägg på ditt favoritpålägg och ta en tugga av ren njutning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 12 skivor

Ingredienser
 

 • 3 dl filmjölk
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1,5 dl rågmjöl
 • 2 msk sirap
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 200°C och smörj en brödform (ca 22×11 cm) med lite smör eller olja.
 • I en stor skål, blanda vetemjöl, rågmjöl, salt och bakpulver.
 • Tillsätt filmjölk och sirap i skålen med mjölblandningen. Blanda väl tills alla ingredienser är väl kombinerade och bildar en jämn smet.
 • Om du önskar kan du lägga till extra smak genom att inkludera valfria ingredienser, till exempel ½ dl hackade nötter eller frön. Blanda dem försiktigt i smeten.
 • Häll smeten i den förberedda brödformen och jämna till ytan med en spatel eller slickepott. Sikta gärna på lite vetemjöl ovanpå brödet för en rustikare känsla.
 • Grädda brödet i mitten av den förvärmda ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills brödet har fått en gyllene färg och en provsticka kommer ut ren när den sätts in i brödet.
 • Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna något innan du tar ut det ur formen. Placera sedan brödet på ett galler för att svalna helt.
 • När brödet har svalnat kan det skäras i skivor och serveras. Det är läckert att äta som det är, smörat eller med pålägg efter eget val.
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Supergott filmjölksbröd

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar