Fluffigt bröd i långpanna – Recept

Här kommer ett så himla praktiskt och trevligt recept på fluffigt bröd i långpanna!

Luftigt och härligt gott, detta recept på fluffigt bröd i långpanna blir snabbt en favorit till frukosten, mellanmålet eller liknande! Snabbt, enkelt, och gott, och riktigt roligt att baka!

Detta är ett härligt fluffigt bröd i långpanna som smakar ljuvligt. Jag älskar att göra detta fluffiga bröd i långpanna då det blir så gott, och är så praktiskt att baka. Bara att skära upp i rutor och avnjuta!

Nej, jag vet faktiskt inte vad det inte finns att gilla med detta härligt luftiga bröd. Det blir så otroligt härligt gott och jag tycker alltid att det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Långpannan för detta recept är klassisk i storleken och mäter 30×40 cm, och man får cirka 28 st rutor, vilka givetvis kan göras fler eller färre om man vill. Det går också att göra detta recept på fluffigt bröd i långpanna i en mindre panna om man anpassar måtten.

Fluffigt bröd i långpanna

Receptet – Så gör du:

Fluffigt bröd i långpanna

4.9/5 ( 114 röster )
Här kommer ett så himla praktiskt och trevligt recept på fluffigt bröd i långpanna! Luftigt och härligt gott, detta recept på fluffigt bröd i långpanna blir snabbt en favorit till frukosten, mellanmålet eller liknande! Snabbt, enkelt, och gott, och riktigt roligt att baka!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 t 15 minuter
Totalt 1 t 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
  

  • 5 dl vatten
  • 1,75 dl havregryn
  • 60 g smör, rumstempererat
  • 50 g färsk jäst (exempelvis KronJäst)
  • 3,75 dl rågsikt
  • 8 dl till 9,5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg, gärna rumstempererat
  • 1 nypa salt
  • 2 msk ljus sirap eller honung

Instruktioner

  • Koka upp vattnet. I en stor bunke, tillsätt det kokande vattnet och rör ner smör och havregryn. Rör om så att smöret smälter, låt sedan svalna tills att det blir fingervarmt.
  • Smula ner färsk jäst och rör om så den löser upp sig. Tillsätt dessutom rågsikt, en nypa salt, och ljus sirap eller honung. Kläck ned ägget, och rör om.
  • Ha nu ned vetemjölet och bearbeta degen med händerna i 8-10 minuter.
  • Låt degen jäsa i bunken under kökshandduk i 40 minuter.
  • Smörj med smör en långpanna med lätt förhöjda kanter med de ungefärliga måtten 30×40 cm.
  • Tryck ut degen i pannan och skär ut rutorna. Strö eller sikta lätt lite vetemjöl över toppen och nagga toppen med en gaffel. Låt jäsa under kökshandduk i 20 minuter. Sista 10 minuterna av jäsningen kan man börja sätta ugnen på 225°C.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen på 225°C i 15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna under kökshandduk.
  • Njut av ditt fluffiga bröd i långpanna!
Nyckelord Fluffigt bröd i långpanna
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar