Bröd i lergryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bröd i lergryta!

Gör ett enkelt bröd i lergryta som är ljuvligt gott och luftigt. Bjud på detta bröd så blir de flesta imponerade!

Man kan göra så mycket gott i en klassisk lergryta, inklusive ett riktigt gott bröd med detta recept. Detta bröd i lergryta är enkelt att göra och det är riktigt trevligt att se det fina resultatet när det är klart.

Kort sagt så älskar jag detta bröd i lergryta och tycker det är riktigt värt att göra. Så enkelt och så fint resultat. Testa gärna receptet nedan!

Bröd i lergryta

Receptet – Så gör du:

Bröd i lergryta

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör ett enkelt bröd i lergryta som är ljuvligt gott och luftigt. Bjud på detta bröd så blir de flesta imponerade!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 t
Totalt 2 t 15 minuter
Portioner 1 bröd

Ingredienser
 

  • 25 g färsk jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl rapsolja eller olivolja
  • 12 dl till 15 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  • Smula ned jästen i det ljumna vattnet och rör om tills att jästen löst upp sig.
  • Tillsätt oljan, saltet, och cirka 9 dl vetemjöl och arbeta till en enhetlig deg. Öka på med mer vetemjöl efter behov.
  • Låt jäsa under kökshandduk i ungefär 1 timme. Under tiden, låt lergrytan ligga i blöt.
  • Ta upp lergrytan ur vattnet och smörj den med några matskedar olja, inklusive locket.
  • Knåda degen på en mjölad arbetsyta och forma avlångt enligt lergrytans form. Placera degen i lergrytan.
  • Sätt på locket på lergrytan och placera i mitten av en kall ugn. Slå sedan på ugnen till 200°C och grädda brödet i en timme.
  • Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna utan locket på. Stjälp sedan upp.
  • Njut av ditt bröd i lergryta!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bröd i lergryta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar