Glutenfritt naanbröd – Recept

4.8/5 baserat på 19 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfritt naanbröd!

Ät detta glutenfria naanbröd som det är eller tillsammans med exempelvis en härlig gryta. Det är enkelt och snabbt att göra, och ljuvligt gott!

I stekpannan så gärs detta glutenfria naanbröd som är riktigt gott till exempelvis indiska grytor men även på egen hand.

Om man vill så kan degen göras upp till 2 dagar i förväg för att sedan formas, kavlas och stekas inför en måltid. När det väl är tillagat så är det bäst färskt, det håller sig saftigt i upp till en dag.

Kort sagt älskar så älskar jag detta recept på glutenfritt naanbröd och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Glutenfritt naanbröd

Receptet – Så gör du:

Glutenfritt naanbröd

4.8/5 baserat på 19 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ät detta glutenfria naanbröd som det är eller tillsammans med exempelvis en härlig gryta. Det är enkelt och snabbt att göra, och ljuvligt gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 naanbröd

Ingredienser
 

  • 2,5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl naturlig yoghurt
  • 0,5 dl varmt vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • ¼ tsk salt
  • hackad vitlök, smör/olja och färska örter till topping garnering

Instruktioner

  • Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver och salt i en medelstor skål och rör om. Tillsätt varmt vatten, yoghurt, och olivolja. Rör om med en sked och använd sedan händerna för att knåda degen, tills den blir mjuk och smidig, inte för torr men inte heller kladdig.
  • Dela degen i 4 delar och strö över din arbetsyta med lite glutenfritt mjöl. Rulla varje degboll med en kavel, och tillsätt mer mjöl om det behövs, för att undvika att det fastnar.
  • Sätt en stekpanna på spisen på hög värme. När stekpannan är varm, tillsätt naanbrödet och stek med ett lock över stekpannan på medelhög värme i några minuter, lite mindre än tre minuter oftast.
  • Vänd på naanbrödet och låt det stekas ytterligare några minuter på andra sidan.
  • Täck över de färdiga, platta naanbröden med en kökshandduk fram till servering. Servera varma, och ringla gärna över lite olja eller toppa med smör, hackad färsk vitlök (eller vitlökspulver), salt och färska örter.
  • Njut av ditt glutenfria naanbröd!
Måltid Smårätter
Kök Indiskt, Svenskt
Nyckelord Glutenfritt naanbröd

6 Kommentarer

  1. 4 stars
    Bytte ut den glutenfria köpta mjölblandningen mot hemmagjord på majs-, bovete och potatismjöl. Kavlade o plattade ut bröden på nonstick bakplåts”papper” med mjöl på, så fastnade de inte så lätt. Gott till currygryta!

  2. 5 stars
    Det blev sååå gott!! Men jaa kladdigt som glutenfri deg tyvärr är! Men jag oljade in händerna och då gick det superbra att forma som jag ville 🙂

  3. 5 stars
    Kladdig deg, men blir mycket bättre om man låter den stå i kylen över natten och dagen efter formar och plattar till i stekpannan (ha lite mjöl på händerna)!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar