Lågkaloribröd – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lågkaloribröd!

Detta bröd är lågkalori och har en konsistens som påminner starkt om ett fullkornsbröd. Ett perfekt vardagsbröd med lågt antal kolhydrater, och detta recept är dessutom glutenfritt, keto, och gott med både söta och salta pålägg.

Hur mycket kalorier är det per brödskiva som bakats enligt detta recept? Om man antar att man skivar upp brödet i 12 skivor, så ligger varje brödskiva på cirka 130-140 kalorier.

Detta är helt enkelt ett bra lågkalori-bröd, perfekt om man vill hålla det lite sparsamt med kalorierna! Hembakat lågkolhydratbröd som detta kan absolut vara en del av en hälsosam lågkolhydratkost.

Utöver detta så är en fördel att detta lågkalori-brödet är enkelt att baka och smakar riktigt gott. Det blir riktigt fint i konsistensen.

Sammanfattningsvis så är detta ett riktigt gott bröd som är lågt i kaloriinnehåll och som jag alltid tycker är värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Lågkaloribröd

Receptet – Så gör du:

Lågkaloribröd

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta bröd är lågkalori och har en konsistens som påminner starkt om ett fullkornsbröd. Ett perfekt vardagsbröd med lågt antal kolhydrater, och detta recept är dessutom glutenfritt, keto, och gott med både söta och salta pålägg.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 bröd

Ingredienser
 

  • 2,5 dl naturlig kvarg
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3 msk psylliumskal (1,5 msk om du använder psylliumskalpulver)
  • 3 msk chiafrön
  • ½ msk bakpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Klä en liten brödform (minst 450 ml i kapacitet) med bakplåtspapper.
  • I en skål, blanda ägg och kvarg med en elektrisk mixer tills det är slätt. Tillsätt mandelmjölet/malen mandel, kokosmjöl, bakpulver och salt. Blanda tills det är helt blandat.
  • Tillsätt sist chiafröna och psylliumskalen.
  • Fyll degen i brödformen och låt vila i 15 minuter så psyllium och chia kan dra åt sig vätskan.
  • Värm ugnen till 175°C. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills toppen är lätt gyllene.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av ditt lågkaloribröd!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Lågkalori-bröd, Lågkaloribröd

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar