Paninibröd – Recept

Gör dessa härliga bröd från Italien med detta goda recept på paninibröd!

Dessa ljuvliga paninibröd är enkla att baka och blir färdiga på ungefär 3 timmar, inklusive väntetid på jäsning. Dessa mackor blir så himla goda i ett smörgåsjärn eller en klämgrill, men också gott att rosta, eller som det är!

Panini är de ljuvliga italienska smörgåsarna med spröda bröd som skärs upp på längden och fylls med exempelvis ost och skinka. Det är så enkelt att göra sina egna paninibröd för att göra dessa goda smörgåsar!

Supergott till lunchmackor eller till picknick eller frukost. Paninibröden går dessutom jättebra att frysa in i exempelvis en fryspåse.

Ja, paninibröd går verkligen snabbt och smidigt att göra och jag kan varmt rekommendera detta härliga recept. Det blir alltid bra och bröden är så himla mångsidiga.

Ge gärna receptet nedan ett försök, så hoppas jag att ni ska gilla det! Riktigt roligt att baka och massor av goda mackor väntar efteråt!

Paninibröd

Receptet – Så gör du:

Paninibröd

4.9/5 ( 134 röster )
Gör dessa härliga bröd från Italien med detta goda recept på paninibröd! Dessa ljuvliga paninibröd är enkla att baka och blir färdiga på ungefär 3 timmar, inklusive väntetid på jäsning. Dessa mackor blir så himla goda i ett smörgåsjärn eller en klämgrill, men också gott att rosta, eller som det är!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 t 45 minuter
Totalt 3 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 10 dl till 11,5 dl vetemjöl special
  • 7 g torrjäst
  • 1 nypa strösocker
  • 1 nypa salt
  • 4,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Aktivera torrjästen att tillsätta den i en skål och tillsätta lite varmt vatten från mängden i receptet, tillsammans med en nypa socker. Rör om och låt stå i 10 minuter.
  • Lägg vetemjöl, bakpulver, och salt i en stor skål eller bunke. Blanda och gör en liten brunn i mitten. Tillsätt gradvis jästvattnet och resten av vattnet och blanda in allt i skålen.
  • Blanda allt i skålen och när blandningen är jämn, täck över med kökshandduk och låt stå och jäsa i 2 timmar i rumstemperatur. Resultatet ska vara väldigt mjuk och klibbig.
  • Pudra en arbetsytan med vetemjöl, vänd över degen och börja knåda genom att vika den över sig själv flera gånger. Det är möjligt att för att göra detta kräver degen mer mjöl då och då, tillsätt detta. Detta är det svåraste steget eftersom degen tenderar att fastna på händerna, tillsätt gradvis mjöl för att undvika detta.
  • Dela degen i 12 lika delar som formas till bollar och placeras på en eller två bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 15 minuter.
  • Ta bollarna och rulla ut dem till en slags rektangel. Rulla ihop rektangeln till en korv som tätas till i ändarna. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper lätt smord med olja.
  • Skär ett halvdjupt snitt över hela ovansidan över längden på varje bröd. Pensla med olivolja. Låt vila under kökshandduk i 30 minuter.
  • Värm ugnen till 230°C. Nagga bröden över ovanytan med en gaffel och grädda sedan paninibröden i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna, gärna på galler.
  • Färdigt! Njut av dina paninibröd!
Nyckelord Paninibröd
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar