LCHF-bröd på mandelmjöl – Recept

5/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på LCHF-bröd på mandelmjöl!

Detta är ett av de närmaste sätten jag har kommit ett “kolhydratfritt bröd”. Konsistensen är även rätt nära ett vanligt vetemjölsbröd. Detta recept på vitt LCHF-bröd har 1 gram nettokolhydrater per skiva, och smakar riktigt bra!

LCHF-bröd på mandelmjöl

Jag har nyligen experimenterat en aning med LCHF-bröd, och gjorde nyligen ett LCHF-bröd på keso. Nu var det dags för mandelmjöl denna gången, då jag hade fått tips från en kompis om att det skulle vara bra för LCHF-bröd.

Det blev jättebra! Det här LCHF-mandelmjölsbrödet är ett mer kompakt vitt bröd jämfört med ett klassiskt vetemjölsbröd. Den trevliga överraskningen med detta lågkolhydratbrödrecept var att det fungerade med endast fem ingredienser (plus salt och vatten)!

LCHF-bröd på mandelmjöl

Mandelmjöl på egen hand tenderar att bli lite smuligt. Det är perfekt för kex och kakor, men som del av en kraftigare brödlimpa med låga kolhydrater är bättre för smörgåsar. Den har inte gluten som vetemjöl har för att göra bröd sega och rejäla.

Smaken och konsistensen på detta keto-mandelbröd påminner mig om ett tätare vetebröd. Den har till och med en knaprig exteriör! Du behöver bara se till att grädda den tillräckligt länge så att insidan inte är våt längre.

Skillnaden är att det är LCHF, paleo, glutenfritt och packat med protein och fibrer, vilket håller dig mätt mycket längre!

LCHF-bröd på mandelmjöl

Receptet – Så gör du:

LCHF-bröd på mandelmjöl

5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett av de närmaste sätten jag har kommit ett "kolhydratfritt bröd". Konsistensen är även rätt nära ett vanligt vetemjölsbröd. Detta recept på vitt LCHF-bröd har 1 gram nettokolhydrater per skiva, och smakar riktigt bra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 18 skivor

Ingredienser
 

 • 5 dl (225 g) mandelmjöl
 • 0,6 dl (40 g) psylliumfröskalpulver
 • 1 msk (15 g) Bakpulver
 • ½ tsk salt
 • 4 st ägg (vispade)
 • 0,6 dl (55 g) kokosolja (uppmätt fast, sedan smält)
 • 1,25 dl varmt vatten

Instruktioner

 • Värm ugnen till 175 grader C. Klä en 20×10 cm brödform med bakplåtspapper.
 • I en stor skål, rör ihop mandelmjöl, psylliumfröskalpulver, bakpulver och havssalt.
 • Rör ner ägg och smält kokosolja, sedan till sist det varma vattnet. Försök att blanda det väl för att skapa luftbubblor.
 • Överför smeten till den klädda bakformen. Jämna till/pressa till toppen jämnt med händerna, forma en rundad topp.
 • Grädda i mitten av ugnen i 55-70 minuter, tills en insatt tandpetare kommer ut ren och toppen är mycket hård, som en brödskorpa. (Viktigt: Den klarar tandpetartestet innan den är helt klar, så se till att toppen är väldigt knaprig också.)
 • Kyl helt innan den tas ur formen.
 • Njut!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök LCHF, Svenskt
Nyckelord LCHF-bröd på mandelmjöl

1 kommentar

 1. 5 stars
  Hej Frida!

  Jag har provat att baka olika typer av mandelbröd och frallor tidigare och håller med dig, detta recept är det absolut bästa hittills! Tack!

  Hälsningar
  Alka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar